Фронтовак от Самоков навърши 100 години

Pan.bg 11 окт 2017 | 01:25 views (268) commentaries(0)
img Любомир Кузев
otbrana.com
Христо Мазнев от Самоков навърши 100 години и получи почетен плакет и парична премия от общинското ръководство. Изключително жизнен и позитивен, столетникът вдигна настроението на всички присъстващи на тържествената церемония в сградата на общината.

„Това е голям празник, защото нямаме много столетници. Много ни е драго, че дойде на крак тук да ни видиш” - сподели кметът на общината Владимир Георгиев.

Рожденикът разказа своята рецепта за дълголетието. „Чувствам се добре, само слухът ми е намалял. Умерен съм във всяко едно отношение – не пуша, пия от дъжд на вятър по една бира, повече не. Навремето работех във „Винпром” и обичах всеки обед да пийвам по една бира, но никога не съм прекалявал” – сподели бай Христо. Работил е в общината 20 години като главен счетоводител по линия на просветата. Има дъщеря и син. „Всички да са живи и здрави, да ме надживеят – пожела той по повод вековния си юбилей.

Христо Мазнев е участник в Първа българска армия. Не крие съжалението си, че броят на участниците във войните намалява с всеки изминал ден. „Бяхме 1360 души, като се основа Общинската организация на ветераните от Втората световна война, сега сме останали 20”, съобщи с болка и тревога юбилярят в кметския кабинет.

Кметът на община Самоков Владимир Георгиев и председателят на ОбС Силвия Стойчева поздравиха столетникът Христо Мазнев, който е първият столетник в община Самоков за 2017 г.Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ
eXTReMe Tracker