Войната съвсем скапа сирийската армия, руснаците понасят сериозни загуби

Pan.bg 12 окт 2017 | 20:44 views (4699) commentaries(1)
img
blitz.bg


Башар Асад съвсем закъса с пехотата

Многогодишната война изтощи мобилизационния ресурс на Дамаск и сега в армията има остър недостиг от пехота, пише руската информационна агенция in24.org. Ако сирийците имаха достатъчен брой войници, те не биха позволили на своите врагове нито без бой да напуснат Алепо, нито сега терористите от ИД свободно да кръстосват пустинята.

Изданието цитира свой източник на информация, според който воюващите в Сирия руснаци понасят сериозни загуби:

1. На 10 октомври в Сирия при излитане се разби руски бомбардировач 24, чийто екипаж загина. Според очевидци самолетът достигнал скорост около 400 км/ч някъде на 2/3 от началото на пистата, пилотите до последно са се опитвали да се отлепят от земята и са пропуснали шанса да се катапултират. Самолетът излязъл от пистата с висока скорост, при което се чупи предната стойка и изтича гориво от външните резервоари. Възниква пожар, вследствие на който се възпламеняват и боеприпасите.

Според вестник „Коммерсантъ” предварителният анализ показва, че част от органите за управление не са се намирали в положение за излитане (стабилизатор, задкрилки и предкрилки), като по всяка вероятност индикаторите в кабината не са показвали, че има проблем с тях. Най-вероятно катастрофата е свързана или с умора на летците от честите полети или с отказ на техниката, която се износила в резултат от непрекъснатите полети.

2. Друг източник на изданието Игор Гиркин (известен като Игор Стрелков) пише на 10 октомври: „Току що говорих по телефона с бившия боец на „Вагнер”, воювал в Донбас и в Сирия. По неговите думи (той служеше в Славянската бригада и нямам съмнение в думите на този човек), за последната седмица в неговия бивш взвод са убити трима. Има много ранени. В московското Одинцово в болницата има още един мой подчинен, ранен в Сирия в в състава на „Вагнер”. И той не е единствен. По няколко души постъпват всяка седмица. Особено много са през последните две. От трети източник ми е известно, че за двете изминали седмици загубите на „официалните военни” са почти 20 души, а ЧВК съответно загубили поне три пъти повече.”

3. Изданието in24.org цитира новинарски сайтове, свързани с ИД, че през септември 2017 г. те са убили17 руски войници.

БЛИЦ не намери потвърждение или опровержение на изнесените факти в други медии.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  lostov 13 окт 2017, 21:21
   
  3
   
  0

  А един мармот завива шоколад.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker