Броени дни остават до крайния срок за подаване на документи за вакантни войнишки длъжности в Сухопътните войски

Pan.bg 20 окт 2017 | 17:00 views (1870) commentaries(0)
img Димитър Ставрев
сп. "Клуб ОРЪЖИЕ"

Остават две седмици до крайния срок – 7 ноември 2017 г., в който кандидатите за кадрова военна служба могат да подадат документи за обявените 188 войнишки длъжности във военните формирования на Сухопътните войски в Асеновград, Благоевград, Враца, Смолян, София и Ямбол. В заявлението си кандидатите могат да посочат до три длъжности в избраното от тях военно формирование. Най-голям е броят на обявените места за войнишки длъжности в 101-ви алпийски батальон в Смолян. От 1 декември тази година батальонът ще се разрасне до полк и затова са обявени за попълване 73 вакантни длъжности за войници, от които 32 с наименование „алпинист“. Обявени са и общо 60 вакантни места за войници във военни формирования 56 040 - Благоевград и 54 990 - Враца. В 4-ти артилерийски полк в Асеновград и във военно формирование 28 610 - София ще бъдат приети общо 40 войника, а във военно формирование 54 100 – Ямбол - 15.

Конкурсите ще се проведат от 5 до 16 февруари 2018 г. и включват изпит по физическа подготовка, изпит-тест за обща култура и събеседване с кандидата.

Кандидатите, които трябва да са завършили граждански средни или висши училища, могат да подадат документи чрез структурите на Централното военно окръжие в страната. Подробна информация могат да получат от публикуваната на 19 септември тази година обява в рубриката „Документи“ – „Обяви и конкурси“ в интернет страницата на Министерството на отбраната на адрес: https://www.mod.bg/bg/documents_obiaviKonkursi.html

Освен основното месечно възнаграждение на военнослужещите се изплаща допълнително възнаграждение за продължителна служба, както и за специфични условия при изпълнение на военната служба; рискове за живота и здравето; за служба в Министерството на отбраната и др. Задължителното социално и здравно осигуряване на военнослужещите са за сметка на държавния бюджет. Осигуряват им се още порционни пари; безплатна храна и ободряващи напитки при носене на дежурства, при занятия, учения, тренировки и лагери, при извършване на дейности със специфичен характер, и др.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker