12 наши курсанти отиват във военни вузове на САЩ

Pan.bg 11 ное 2017 | 20:25 views (3282) commentaries(5)
img fakti.bg


Имената на одобрените ще бъдат обявени в края на януари

Американски висши военни училища набират за обучение 12 курсанти и студенти от Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново.

Военното училище на Сухопътните войски в Уест Пойнт и Военновъздушното училище в Колорадо Спрингс ще разгледат по шест номинации на кандидати от Военния университет в старата столица, съобщи БНР.

Условието е да са първа година на обучение и да имат общ бал не по-нисък от 30 за всички специалности. За летците и ръководителите на въздушното движение минималният бал е 33. Желаещите за американско военно обучение не трябва да са по-възрастни от 22 години, да не са осъждани, да не семейни и да нямат деца.

Кандидатите подават рапорти до министъра на отбраната чрез началника на Националния военен университет до 15 ноември. Очаква се имената на одобрените да бъдат обявени в края на месец януари догодина.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 5

 1. #1
  Времето ще покаже 11 ное 2017, 23:41
   
  7
   
  4

  Същите, ще се върнат без ВОС и ще изпаднат в сложно положение, докато някак си излязат от него. Поне сега е така.

 2. #2
  awiator 13 ное 2017, 01:34
   
  1
   
  6

  Отговор на коментар: #1
  Ще са бъдещият гръбнак на нашите ВС...зер ще са получили мунщровка по американски образец. Хайде да затваряме и Военното училище...щом ще си обучаваме офицерите ад граница

 3. #3
  обикновена статистика 13 ное 2017, 19:14
   
  4
   
  1

  Обучението на офицери в западни, а преди в източни Военни ВУЗ винги е било нерационално! Защо? Зощо един такъв офицер преминава "олекотен" курс на обучение. Иначе казано учи 60% от това, което изучават офицерите слушатели. Защо? Това мисля, че не иска обяснение. Това разбира се не е толкова лошо, впредвид печалното положение на родната Алма матер (ВА) от десетилетия насам. Иначе казано попднали сме в интелектуален вакуум по напралвение на военното дело!

 4. #4
  гтр 14 ное 2017, 19:55
   
  1
   
  1

  Как така ген. Пламен не се е кандидатирал

 5. #5
  СТАРШИНАТА 15 ное 2017, 19:03
   
  0
   
  0

  Аз пък искам американските старшини да учат в Българя.Да видят те кон боб яде ли.Да нямаш нищо, а началниците да искат от теб,и да те пращат на магазина,че склада само името му е склад.Ама ние нали сме патриоти и родолюбци като министъра,стискаме зъби и псуваме кога наум,кога на глас и пак намираме начин да избутаме каруцата.
  Абе обмяна на опит да напаправим.Да видят как се служи в българското НАТО.Това кетъринг,това почистващи фирми,обслужващ персонал,горива,консумативи,техника -- да се нагледат хората,че да разказват там зад океана.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker