Бригадата морска пехота дислоцирана на полустров Камчатка се превъоръжи с БТР-82А

Pan.bg 14 ное 2017 | 14:27 views (820) commentaries(0)
img Димитър Стамврев
сп. "Клуб ОРЪЖИЕ"

В отделна бригада морска пехота, разположени на полуостров Камчатка, получиха 10 нови БТР-82А за пробна експлоатация. Както е съобщено в пресслужбата на Тихоокеанския флот (ТФ), бойни машини, се проверяват н аполигон аза проходимост, стабилност в управлението на огън п оземни и въздушни цели и по време на плаване. По-специално, БТР-82А бе изпитан по време на двустранно бригадно тактическо учение на морската пехота на Тихоокеанския флот с бойни стрелби и БТР-82А е доказал своята ефективност според пресслужбата на ТФ.

image

Тихоокеанския флот организира практическо обучение на мерачите на БТР-82А, в което морските пехотинци усвояват главно устройството на съвременния боен модул с 30 mm оръдие на. Има организирано обучение и за механик-водачи на новите бойни машини.

БТР-82A е резултат от дълбоката модернизация на бронетранспортьорите БТР-80 и БТР-80A. Той ги надминава не само по отношение на огневата мощ, но има и по-мощен двигател и противоосколъчна защита. За подобряване на управляемостта бронираната машина е оборудвана с комуникационно оборудване от 5-о поколение и със система топографска ориентация "Трона-1". Повишената е оцеляемостта, проходимостта, надеждността и експлоатационен живот на БТР-82А. Подобрени са и условия на работа като е инсталиран климатик.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker