IWI представи нов вариант на щурмовата карабина (автомат) Tavor AR

Pan.bg 22 ное 2017 | 11:43 views (619) commentaries(0)
img Димитър Ставрев
сп. "Клуб ОРЪЖИЕ"

На снимката: Най-новата щурмова карабина калибър 7,62x51 mm Tavor AR се очаква да бъде на разположение през първото тримесечие на 2018. Източник: IWI
image

Israel Weapon Industries (IWI) представи подобрения вариант на щурмовата карабина Tavor, както и ново семейство от пистолети на изложението Defense and Security Thailand 2017 в Банкок на 6 ноември.

IWI реагира на нововъзникващите изисквания за повишена смъртност и далечина с дизайна на щурмовата карабина калибър 7,62х51 мм Tavor AR. Към днешна дата фирмата е произвела само щурмова карабина тип "булпъп" в стандартните за НАТО калибри 9х19 мм; 5,56х45 мм; и 7.62x35 mm (300BLK) калибри.

Шломи Саба, главен изпълнителен директор на IWI, обясни че Tavor 7 AR ще позволи на клиентите да работят в "широк спектър от сценарии н акъси и средни разстояния, с ефективна, безопасна и лесна поддръжка на огневата мощ с минимална поддръжка".

Новият модел включва двустранен превключвател на огъня и функции, подобни на модела X95 на IW като ключалка з апълнителя и лост за бързото му изваждане. Tavor 7 AR разполага с релсов адаптор в позиция 3- 6-; 9-; и 12-часа за интегриране на оръжейни аксесоари, включително лазерни целеуказатели, фенерчета и оптични прицели. Произведени от модифициран ударо устойчив полимер, оръжието е изковано с чук и хромирано, а също така има свободно плаваща цев за по-голяма точност и смъртоносност, заявиха от IWI. Tavor 7 AR разполага с газово бутало с малък ход с регулатор на газовете с четири позиции, който включва позиция "изключена", предназначена за Силите з аспециални операции. Операционната система включва също така въртящ се затвор за повишена безопасност и модулна пистолетна дръжка. Оръжието се предлага в сиво, маслено зелено-жълто и цвят на тъмната земя с опции за многобройни сменяеми дължини на цевта (17 и 20 инча), за да отговарят на изискванията на мисията. Tavor 7 е с общо тегло от 4,1 кг без боеприпаси и има заявен максимална ефективна далечина на стрелбата от 600 м.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker