Saab с поръчка за артилерийски муниции

Pan.bg 05 дек 2017 | 15:29 views (489) commentaries(0)
img Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб ОРЪЖИЕ"

Компанията за отбрана и сигурност Saab получи поръчка за 155-милиметрови взривни тренировъчни артилерийски боеприпаси. Стойността на поръчката е в размер на 118 млн. шведски крони, а доставките ще бъдат извършени през 2018 и 2019 г. Поради обстоятелства, свързани с продукта и клиента, допълнителна информация няма да бъде обявена.

image

Работата по тази поръчка ще бъде извършена от подразделението Saab Bofors Dynamics Switzerland Ltd. (SBDS), която е част от бизнес направлението Saab Dynamics, а обхватът на работата се състои в превръщането на бойни снаряди в тренировъчни снаряди, като SBDS ще извърши техническа промяна, пълненето на маркировка за обозначаване на попаденията и експлозивни компоненти, както и окончателното сглобяване на снарядите. Поръчката е в резултат на предишен договор, изпълнен с пълно удовлятворяване на клиента през 2015 и 2016 г.

"Това е още едно доказателство за опита и знанията, които имаме в областта на артилерийските боеприпаси, а поръчката е в съответствие с нашата дългосрочна стратегия за укрепване и развитие на продуктовото ни портфолио. Нашият екип в пооодразделението SBDS има огромен опит, за да изпълни широк спектър от договори за услуги в областта на боеприпасите, съответните компоненти и експлозиви, както в национален, така и в международен план" заяви Йорген Йохансон, ръководител на бизнес направлението Saab Dynamics.

SBDS е лидер в индустрията за проектирането, разработването и производството на мини, бойни глави и други барутни продукти. Фирмата е специалист в управлението на целия жизнен цикъл на боеприпасите и осигурява обслужване на различни видове боеприпаси, главно за продукти с голям калибър. SBDS функционира като дъщерно дружество на Saab, в рамките на бизнес направлението Dynamics, и се намира в град Thun, Швейцария, където разполага с най-съвременна проектанска и производствена площадка с модерни съоръжения за изпитване и симулация.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker