Конгресът на САЩ прие проект за създаването на агенция по кибербезопасност

Pan.bg 12 дек 2017 | 07:23 views (286) commentaries(0)
img
Камарата на представителите на САЩ прие законопроект, предполагащ създаването в страната на агенция по кибербезопасността и безопасност на инфраструктурата, съобщава РИА Новости.
За документа, върху който се работеше почти пет месеца, гласуваха болшинството от 430 конгресмени.
Законопроектът предвижда новото ведомство да бъде създадено след реорганизация на няколко подразделения на министерството на вътрешната сигурност на САЩ, като то ще остане на подчинение на министерството.
Основната задача на агенцията ще бъде „защита и повишаване на безопасността и устойчивостта на кибербезопасността на САЩ, във връзка със случаи на извънредни ситуации и критично важна инфраструктура“.
Министърът на вътрешната сигурност на САЩ Кирстен Нилсен вече подкрепи законопроекта и изрази надежда, че Сенатът също ще го подкрепи.
„Призовавам Сената да приеме аналогичното законодателство. В светлината на последните събития в Ню Йорк, критично важната инфраструктура в страната ни често би могла да се превръща в основна мишена за враговете на САЩ, сред които терористи от чуждестранни държави и други международни субекти, хакери и обикновени престъпници. Тъй като ситуацията със заплахите непрекъснато се променя и става все по-сложна, подходът ни към осигуряването на безопасността трябва да се развива“, отбелязва Нилсен.
Превод и редакция: ПИК
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker