Китай и Русия проведоха съвместни контратерористични учения на полигон край Yinchuan, столицата на автономен окръг Ningxia Hui

Pan.bg 13 дек 2017 | 13:12 views (503) commentaries(0)
img агенция Xinhua
Димитър Ставрев

Китайски и руски сили завършиха съвместнито учениe за борба с тероризма в сряда в тренировъчна база близо до Yinchuan, столицата на автономния регион Ningxia Hui в Северозападен Китай.

Частите от Народоосвободителната армия на Китай (НОАК) и на руската Национална гвардия проведоха тренировка за съвместно прочистване на терористични групи в симулирани ситуации, като например отвличане на автобус.

Уанг Нинг, командир от китайската народна въоръжена полиция, заяви, че участващите офицери и войници си сътрудничат тясно помежду си и осъществяват обмен на опит в борбата с тероризма, командване и контрол.

image

"Това е най-новото постижение в насърчаването на обмена и сътрудничеството в областта на сигурността между двете сили и конкретни действия за подобряване на възможностите им за борба с тероризма", сподели Уанг. Учението бе стъпка към осъществяването на цялостно стратегическо партньорство между Китай и Русия, координирано от лидерите на двете страни.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker