Планинските стрелци от гарнизон Тува са превъоръжени със САУ "Нона-СВК"

Pan.bg 12 яну 2018 | 15:37 views (945) commentaries(0)
img Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб ОРЪЖИЕ"

На петък, 12 януари, от пресслужбата на централния военен окрък съобщиха, че планинската артилерия на планинското мотострелково съединение, разположено в Тува, е превъоръжена с нови 120 мм самоходни оръдия "Нона-СВК".

[URL = HTTP: //pan.bg/gallery/albums/userpics/11898/SAU_S2S23_Nona_SVK.jpg] [IMG] http://pan.bg/gallery/albums/userpics/11898/normal_SAU_S2S23_Nona_SVK.jpg [/ IMG] [ / url]
 
"Със САУ "Нона-СВК" напълно бяха превъоръжени планинските артилерийски съединения в Тува" заяви ръководителят на пресслужбата на Централния военен окръг, полковник Ярослав Рощупкин.

2С23 "Нона-СВК" е руска батальонна самоходна артилерийска оръдейна система. Тя е разработена в конструкторскто бюро на Пермския машиностроителен завод имени Ленина върху шасито на плаващия БТР-80. Тази САУ е предназначенаи за унищожаване на жива сила, артилерийски и минометни батареи, ракетни установки, бронирани цели, оръжейни системи и командни центрове.

"Нона-СВК" е способна да унищожава вражески цели на разстояние 12,5 km, може да стреля с управляеми боеприпаси с вероятност унищожаване за целта от 0,8-0,9. Може да води прицелен огън от закрити позиции и с директно насочване. Възможно е да се стреля с всички видове 120 мм мини, включително чуждестранното производство.


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker