Отбелязаха 130 години от създаването на Транспортни войски

Pan.bg 22 яну 2018 | 19:53 views (637) commentaries(0)
img Главният дикертор майор от резерва инж. Валери Василев връчва почетен плакет на заместник-председателя на СОСЗР генерал-майор от запаса Васил Върбанов. Снимка Димитър БебеновС изискано тържество Държавното предприятие "Транспортно строителство и възстановяване" (ДП „ТСВ“), което е правоприемник на Войските на министерството на транспорта (ВМТ), закрити на 31декември 2001 г., отбеляза снощи в столичния хотел „Балкан“ своя професионален празник. Честването бе посветено и на 130 години, откакто с указ на княз Фердинанд е създадена първата военизирана механизирана рота за железопътно строителство към Пионерния полк, базиран в русенския гарнизон.
Не са много предприятията у нас, които могат да се похвалят с такъв юбилей, посочи главният директор майор от резерва инж. Валери Василев, който е почетен член на СОСЗР. Той приветства участниците в празика и припомни подвига на железопътни войски, а по-късно ВМТ, във военно и мирно време. Днес, посочи главният директор, ДП „ТСВ“ е достоен наследник на своите предшественици.
Като наследник на този многогодишен опит и традиции, ДП "ТСВ" обединява усилията на квалифициран управленски, инженерно-технически и изпълнителски състав с възможностите на високопроизводителна и модерна техника и механизация и гарантира високо качество и сигурност на железопътното и пътно строителство и ремонт, както и на всички останали строително монтажни дейности. Поддържа органи, сили и средства с готовност за участие по всяко време в аварийно-възстановителни работи при възникване на стихийни бедствия, аварии и катастрофи на територията на цялата страна.
Приветствия поднесоха още проф. Даниела Тодорова, ректор на ВТУ „Тодор Каблешков“, генерал-майор от запаса Васил Върбанов, заместник-председател на СОСЗР и майор от резерва Иван Омайски, председател на Клуба на офицерите и сержантите от запаса и резерва от бившите ВМТ и ВТУ. В клуба, който е от състава на Столичната организация на СОСЗР, днес членуват 162 офицери и сержанти. Вече 16 години, подчерта майор Омайски, ДП „ТСВ“ е авторитетна и конкурентно-способна строителна организация.
Значим е фактът, че отбелязвате този празник в началото на българското европредседателство, каза заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Велик Занчев. Той приветства участниците в тържеството от името на министър Ивайло Московски.
Главният директор на ДП „ТСВ“ връчи почетни плакети „130 години от създаването на ВМТ“ на заместник-министър Велик Занчев, на Красимир Папукчийски, генерален директор на НКЖИ, на проф. Любен Тотев, ректор


на Минно-геоложкия университет, на проф. Даниела Тодорова и на генерал-майор от запаса Васил Върбанов.
В празника участваха още командирът на 68-ма бригада „Специални сили“ бригаден генерал Явор Матеев, почетният председател на СОСЗР генерал-лейтенант от запаса Стоян Топалов, почетния председател на Клуба на офицерите и сержантите от запаса и резерва от бившите ВМТ и ВТУ и секретар на ЦКК на СОСЗР полковник от запаса Кирил Парапанов, бившите министри на транспорта Стамен Стаменов и Кирил Ерменков, командващи на ВМТ, офицери и сержанти от запаса и резерва, настоящи служители на предприятието.
За доброто настроение се погрижи Представителният ансамбъл на Въоръжените сили при Националната гвардейска част с командир бригаден генерал Илко Йорданов.
Източник: http://otbrana.com, Спирдон Спирдонов
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker