Южно-корейският ОБТ К-2 ще има германска трансмисия

Pan.bg 19 фев 2018 | 10:19 views (603) commentaries(0)
img Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб ОРЪЖИЕ"

На снимката: Южнокорейските танкове К2, със зелени флагове, стрелят заедно с танк K1A2 с жълт флаг по време на огневи демонстрация на полигона Seungjin Fire Training Field в Почеон на 6 септември 2016 г. (снимка: Jung Yeon- е / AFP чрез Getty Images)
image

Основният боен танк (ОБТ) К2 на Южна Корея трябва ще бъде оборудван с германска предавателна система, част от мощната ддвигателна систева на танка, която включва и локално разработен двигател. Defense Acquisition Program Administration (DAPA) обяви, че нейният най-висш орган за вземане на решения, ръководен от министъра на отбраната Song Young-moo, е взел решение да ппиложи на ОБТ К2 германска трансмисия RENK за производството на втората партида от 106 ОБТ K2. Производството на втората партида първоначално започна през 2014 г., но беше отложено поради повтарящи се пропуски в оценката на надеждността на местната трансмисия, построена от S&T Dynamics.

"Приеманет он авъоръжение на ОБТ K2 отдавна се забави поради дефекти в изградената в страната трансмисия" се казва в съобщение за пресата. "Направихме заключение, че втората партида от K2 ще бъде оборудвана с двигателна установка, състояща се от локален двигател и чужда трансмисия".

Hanwha Defense Systems, известна преди като Doosan DST, отговаря за разработката на двигателя с мощност от 1500 к.с. за ОБТ K2 Black Panther, съвместно разработен от държавно финансираната Агенция за развитие на отбраната и Hyundai-Rotem. Втората партида от ОБТ K2 ще бъде разгърната в армията между 2019 и 2020 г., според DAPA.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker