Rheinmetall с два нови договора за 40х46 mm гранати от КМП и ВМС на САЩ

Pan.bg 19 фев 2018 | 14:35 views (529) commentaries(0)
img Димчитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб ОРЪЖИЕ"

Американските въоръжени сили отново се довериха на Rheinmetall, като наскоро възложиха на концерна 2 нови договора за боеприпаси в размер на няколко милиона долара.

През септември Корпусът на морската пехота (КМП) на САЩ поръча тренировъчни гранати карибър 40x46 мм за операцици през деня и нощта, на стойност около 3 милиона долара (2,5 милиона евро). Тези гранати не съдържат вещества, увреждащи околната среда и се произвеждат от американската компания Rheinmetall Munitions, Inc. (ARM) в Камдън, щата Арканзас. ARM е дъщерно дружество на Rheinmetall Defense (Дюселдорф), Германия. Доставките започнаха през декември 2017 г.

image

Американските ВМС придобиват най-новата усъвършенствана граната от Rheinmetall, която е класифицирана от правителството на САЩ като MK 24 MOD 0, съгласно новата поръчка за доставка на стойност 3,8 милиона долара (3,2 милиона евро). Доставката ще се осъществи през 2018 г. чрез ARM, въпреки че тези несмъртоносни устройства ще бъдат произведени в завода на Rheinmetall в Trittau, Германия.

Един от най-големите световни производители на 40 мм оръжейни системи и боеприпаси, Rheinmetall също е основен доставчик на специални муниции за ефекти. И в двата сфери, концернът обхваща пълния спектър от възможности, осигурявайки на въоръжените сили и правоприлагащите органи по целия свят компоненти и системи. Освен 40-милиметрови боеприпаси с ниска скорост и висока мощност, Rheinmetall напредва в разработването на фамилия от 40 мм гранати със средна скорост. Водещ производител на системи и оборудване за сухопътните сили, концернът е известен и със своите 40-милиметрови оръжейни системи и технология за управление на огъня

Тези нови поръчки още веднъж подчертават важната роля на Rheinmetall в света на най-модерните технологии за оръжия и боеприпаси.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker