Военнослужещи от СВ ще повишат подготовката си за обезвреждане на невзривени боеприпаси и импровизирани взривни устройства

Pan.bg 20 мар 2018 | 08:30 views (545) commentaries(0)
img
Двуседмичен сбор за повишаване на подготовката на военнослужещите от Сухопътните войски, специализирани в обезвреждането на невзривени бойни припаси и импровизирани взривни устройства, започна на 19 март, в 55-ти инженерен полк в Белене. В него ще участват 53-ма военнослужещи от състава на инженерния полк, 2-ра Тунджанска и 61-ва Стрямска механизирана бригада.
По време на двуседмичната подготовка за изпълнение на задачи по третата мисия на Българската армия – „Принос към националната сигурност в мирно време”, военнослужещите ще повишат теоретичните си занятия и ще проведат практически действия за усъвършенстване на тактиките, техниките и процедурите при неутрализиране на невзривени бойни припаси и импровизирани взривни устройства. Те ще повишат и уменията си за работа с новопридобитото оборудване, получено по програмата на САЩ за чуждестранно военно финансиране (FMF).
В рамките на сбора, на 28 март, военнослужещите за първи път ще покажат пред журналисти практически дейности по разузнаване, транспортиране и неутрализиране на открит невзривен боеприпас; неутрализиране на импровизирано взривно устройство (ИВУ), поставено на маршрут за движение на войски; разузнаване на подозрителен автомобил и неутрализиране на кола-бомба и разузнаване на сграда и неутрализиране на импровизирани взривни устройства в непосредствена близост до нея. Действията на военнослужещите по време на заключителния етап от тяхната подготовка ще наблюдава командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.

Източник:''Armymedia.bg''; https://www.mod.bg/


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker