Нови варианти на руските бронемашиини "Тигр"

Pan.bg 20 мар 2018 | 14:39 views (941) commentaries(0)
img Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб ОРЪЖИЕ"

В моделното семейство руски бронемашини "Тигр" се разработват нови модификации. Това съобщи пред Интерфакс генералния директор на ООО «Военно-промышленной компания» (ВПК) Александър Красовицкий. Според него понастоящем се работи по няколко варианта: "Това квключва КЩМ, машина за управление и контрол, машина за РЕБ, машина за космическа свръзка, машина за радиационно и химическо разузнаване, машина със ЗРК "Гибка-С", машина със 120-мм минохвъргачка "Горец", разузнователно-дозорна машина, както и много други" уточни Красовицкий. Той също така добави, че наскоро е създаден вариант бронирана медицинска машина "Тигр" БМА с увеличен обем на каросерията и инсталирана медицинска апаратура. По време на движението в нея лекари могат да помогнат на 4 ранени бойци.

Освен това се проучва въпросът за производството на "Тигр" с 30 милиметрово оръдие. "Създадохме опитен действащ образец и извършихме тестването. Към този вариант на машината проявяват интерес няколко структури. В момента се провежда процесът на преговори и подготовката на документите, необходими за по-нататъшна работа" допълни ръководителят на ООО «Военно-промышленной компания».

image

"Тигр" (GAZ-2330) е семейство от многофункционални бронирани автомобили, произведени в машиностроителния завод в град Арзамас. Прототипът на машината, разработен по договор с Йордания, бе показан през 2001 г. След това машината бе преработна съществено.


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker