Заседание на Политико-военната група ще се проведе в София

Pan.bg 21 мар 2018 | 16:45 views (517) commentaries(0)
img Пресцентър МО

На 22 и 23 март 2018 г. в София Министерството на отбраната ще бъде домакин на неформална среща на Политико-военната група, която е подготвителен орган на Съвета по въпросите на политиката за сигурност и отбрана на ЕС. Мероприятието е част от официалния календар на събитията на Българското председателство на Съвета на ЕС в страната. Участници във форума са представители на държавите-членки на ЕС, на Европейската служба за външно действие и на Съвета. Срещата ще се ръководи от своя постоянен председател.
В две работни сесии в резиденция „Бояна“ делегатите ще обсъдят въпроси, свързани с повишаването на ефективността на участието във военните тренировъчни мисии на ЕС в рамките на общата политика за сигурност и отбрана, както и с актуални теми от дневния ред на отбраната в съюза.
В програмата са предвидени посещения на Военна академия „Г. С. Раковски“ и на Националния военно-исторически музей. Делегатите ще бъдат запознати и с дейността на Центъра за изследване, изграждане и усъвършенстване на способности на НАТО за управление на кризи и реагиране при бедствия.


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker