Правителството на Норвегия възнамерява да удължи срока на престой на американските морски пехотинци в страната

Pan.bg 23 мар 2018 | 14:55 views (499) commentaries(0)
img
Преди лятото норвежките власти ще вземат решение относно възможността за продължаване и разширяване на програмата за пребиваване на американските морски пехотинци в страната, съобщава ТАСС.
Пентагонът "би искал удължи периода (на престой на морските пехотинци) и да узнае дали ние сме съгласни да се увеличи (числеността им в Норвегия)," каза за вестник Defense News министърът на отбраната на кралството Франк Бакке-Йенсен.
„Ще разгледаме тези въпроси и ще дадем отговор преди лятото“,
добави той.
Вестникът напомня, че "батальонът на USMC - около 300 души - беше дислоциран на ротационен принцип за шест месеца през януари миналата година в гарнизон във Вярнес, близо до Трондхайм». Това беше обявено за пилотна програма за срок от една година "в рамките на военното сътрудничество между Норвегия и САЩ".
„Командирът на USMC генерал Робърт Нилър смята, че корпусът трябва да подобри подготовката си за действия в зимни условия“, каза Йенсен за вестника.
Във вторник норвежкият министър беше на визита в Пентагона Джеймс. На срещата Бакке-Йенсен, между другото, каза, че Осло е загрижена за "честите случаи на демонстрация на агресивно поведение в региона от страна на Русия".


М. ГЕНОВ
Източник: Defense News
Снимка: © Det kgl. Forsvarsdepartement


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker