Посещение на делегация от Многонационалната дивизия “Югоизток” – Румъния в България

Pan.bg 24 май 2018 | 08:59 views (652) commentaries(0)
img
На 22 май в Щаба на Сухопътните войски се проведе среща с делегацията от Многонационалната дивизия “Югоизток” – Румъния (HQ MND-SE), която е на посещение в нашата страна.

Начело на 9-членната румънска делегация бе бригаден генерал Даниел Петреску – командир на дивизията, а от българска страна срещата бе водена от бригаден генерал Валери Цолов – заместник-командир на Сухопътните войски. В обръщението си към румънските си колеги той подчерта приноса на HQ MND-SE за консолидиране на източния фланг на НАТО, за обезпечаване сигурността на територията и населението на държавите-членки. Изтъкнати бяха и неуморните усилия на личния състав, 3-ма от които са от Сухопътните войски на Българската армия, допринесъл за достигане на пълни оперативни способности на структурата на 22.03.2018 година.
От свое име бригаден генерал Петреску благодари за възможността за среща в Щаба на Сухопътните войски, като изтъкна събитието като начало на задълбочаващо се сътрудничество между двете страни.
Бе подчертана основната цел на посещението – възможностите за съвместна подготовка и участие в учения и тренировки, повишаване на способностите и подобряване на оперативната съвместимост.
В заключителното си слово бригаден генерал Цолов повдигна редица въпроси, отнасящи се до успешното функциониране на дивизията, като изказа своята благодарност от ползотворната двустранна среща.
На 23 май, румънската делегация продължи своето посещение във 2-ра механизирана бригада – Ст. Загора, където се запозна с историята, структурата, задачите и подготовката на формированието.

Източник:''Armymedia.bg''; http://landforce.mod.bg/
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker