Заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов участва в конференция за противодействието на екстремистките организации

Pan.bg 26 май 2018 | 08:11 views (540) commentaries(0)
img Заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов участва в конференция на тема: „Противодействие на радикалните екстремистки организации“. Тя се проведе на 24 май във Висбаден, Германия. Организатор на форума е Европейското командване на САЩ.
В събитието участваха началници на отбраната на европейските държави. Те обсъдиха мерките за по-ефективно противодействие на насилствените действия на екстремистките организации. Форумът беше ръководен от генерал Къртис М. Скапароти, командващ на Европейското командване на САЩ. Ръководители и съветници към организацията представиха пред участниците актуална информация по отделните теми, включени в програмата на конференцията. Акцентът беше върху изграждането на цялостен правителствен подход в противодействието на насилствените действия на екстремистките организации, използването на военната мрежа и сътрудничеството в областта на кибер-отбраната. В рамките на програмата на форума беше обсъдена борбата с радикалните екстремистки организации от перспективата на правоприлагането и на финансовите инструменти.
В общите дискусии беше обърнато внимание на използването на преимуществата на военната мрежа за реализиране на национални и регионални стратегии в борбата с радикалните екстремистки организации. Военните ръководители обсъдиха успехите, ограниченията и възможностите в противодействието на насилствените действия на екстремистките организации, както и потенциалното надграждане на цялостните усилия на коалицията в борбата с тях.
Източник:''Svodka.start.bg''; https://www.mod.bg/
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker