Международна научна конференция по въпросите на кибер сигурността и кибер отбраната ще се проведе в София

Pan.bg 13 юни 2018 | 09:06 views (466) commentaries(0)
img Заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов ще открие днес, 13 юни, международна научна конференция по въпросите на кибер сигурността и кибер отбраната „Бърза реакция“ („Building a Rapid Response“). Форумът ще се проведе на 13 и 14 юни в Централния военен клуб в гр. София и е организиран от Института по отбрана „Професор Цветан Лазаров“ в партньорство с Европейската агенция по отбрана (EDA).
Международната научна конференция по въпросите на кибер сигурността и кибер отбраната се провежда като част от календара на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Целта е да се обсъдят възможностите за бърза реакция при противодействието на кибер атаките и на свързаните с това предизвикателства чрез решения в областта на изследванията и технологиите, образованието и специализираното обучение на равнището на ЕС.
Форумът ще събере на едно място представители на правителствата на държавите-членки и на институции на ЕС, на академичните среди, иновационните центрове, индустрията и въоръжените сили, за да се насърчи диалога между заинтересованите страни за необходимите, подходящите и нововъзникващите иновации в сферата на кибер сигурността.

Източник:"Armymedia.bg''; АВТОР ВТК ; https://www.mod.bg/
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker