Saab представи новата адаптираща се камуфлажна мрежа Barracuda Adjustable Mobile Camouflage System (MCS)

Pan.bg 13 юни 2018 | 10:10 views (902) commentaries(0)
img Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб ОРЪЖИЕ"Saab се гордее с представянето на новата система Barracuda Adjustable Mobile Camouflage System (MCS), водещ в света камуфлаж, проектиран за бойни машини. Един набор от Adjustable MCS дава възможност за избор на модел за прикриване и по този начин помага на войските да останат неоткрити на различни терени. Новата система Barracuda Adjustable Mobile Camouflage System е проектирана да работи в повече от една среда. Интегрираната платформа е изработена от панели и е известна като "униформа", тъй като тя е съобразена с автомобила. Някои от панелите са регулируеми и включват други цветове. Системата тип "гора" може бързо да се превърне в тип "градска", като променя цвета си от светло зелено на сиво. Една зимна "униформа" може да се настрои на "пролетна" или "силно разлистена", като промените някои панели на зелени и кафяви.

"Новата Adjustable MCS е разработена, за да отговори на изискванията на съвременните, бързо движещи маневрени сили, които работят в оспорвани зони и бързо променят терена. От селски до градски в един и същи ден" заяви Йорген Йохансон, шеф на бизнес-зоната Saab Dynamics.

Разработените за Barracuda технологии за камуфлажни покрития вече са изнесени в повече от 60 страни по света. Saab предлага уникален пакет от специално пригодени камуфлажни системи и решения за защита на силите, които намаляват способността на противника да ги открива и атакува. Тези решения защитават персонала, бойните машини и базовата инфраструктура от враждебни сензори и вражеско прицелване.

Камуфлажните решения Barucuda предлагат мултиспектрална защита. Всичко от ултравиолетови, визуални, близки инфрачервени, късовълнови инфрачервени до термовизионни сензори и радари. Вградената защита от топлинна радиация намалява работната температура в машините и увеличава комфорта на екипажа, прицелната точност и горивната ефективност.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Saab представи новата адаптираща се камуфлажна мрежа Barracuda Adjustable Mobile Camouflage System (MCS)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker