Saab представи нов арктически вариант на камуфлажната мрежа Barracuda

Pan.bg 13 юни 2018 | 10:35 views (731) commentaries(0)
img Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб ОРЪЖИЕ"На 12 юни 2018 г. Saab представи новата многофункционална мрежа Barracuda Arctic Camouflage Net, която позволява да се слеете с всеки снежен оперативен театър. Тя е разработена, за да се избегне откриването чрез сензори, вариращи от такива използващи ултравиолетови лъчи до широколентови радари. Арктическата среда е екстремна и много специална в сравнение с други среди поради климатичните условия, докато снегът може да има голямо разнообразие от характеристики. Barracuda Arctic Camouflage Net е двустранна камуфлажна мрежа, която позволява бърза и гъвкава работа, за да отговори на промените в околната среда. Едната страна е чисто бяла, а другата е бяла и оттенъци на зелено и сиво. Това позволява да се работи в различни цветове на сняг, както в среда с голяма, така и с малка надморска височина.

"В новите сценарии на заплаха можем да видим, че в близко бъдеще, военните конфликти ще са оспорвани и сложни, докато сензорите, работещи извън визуалния спектър, се увеличават. Противниците могат да ни предизвикат във всички области и в целия електромагнитен спектър. Когато информацията се превръща в оръжие, онзи, който спечели битката за демаскиращите силуети, е в явно предимство. С новата мрежа на Barracuda Arctic можете да бъдете гъвкави и с една крачка пред противника" сподели Йорген Йохансон, шеф на бизнес зоната на Saab Dynamics.

Разработените от Barracuda технологии за камуфлажна технология вече са изнесени в повече от 60 страни по света. Saab предлага уникален пакет от специално пригодени камуфлажни системи и решения за защита на силите, които намаляват способността на противника да открива и да се прицелваа. Тези решения защитават персонала, бойните машини и базовата инфраструктура от враждебни сензори и целеуказание.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Saab представи нов арктически вариант на камуфлажната мрежа Barracuda

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker