Eurosatory 2018: Дебют на Patria 6х6

Pan.bg 13 юни 2018 | 12:42 views (703) commentaries(0)
img Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб ОРЪЖИЕ"

Финландската компания Patria (зала 6, щанд G260/300) стартира новата си бронирана бойна машина, временно наречено Patria 6x6. Това е продължение на по-ранния БТР Pasi (6x6), който бе произвеждан в големи количества за финландските сили за отбрана и за експортните пазари.

Patria 6x6 се основава на най-продавания брониран модулен автомобил (AMV) (8x8), но е с 1 ос по-малко. Тя има брутно тегло 24 000 kg, от които 8 500 kg е максималният полезен товар. Пакетът за задвижване се състои от 5-цилиндров дизелов двигател с турбокомпресор Scania с мощност 294 кВт, свързан със автоматична скоростна кутия ZF със 7 предавки напред и 2 задни предавки, което осигурява максимална скорост на движение от 100 km/h.

Корпусът е от изцяло заварена стоманена броня с апликационна модулна броня, която осигурява максимална защита до STANAG 4569 Level 4 и високо ниво на защита срещу мините и импровизираните взривни устройства (IED).

image

Първият вариант на показаната тук Patria 6x6 е невъоръжен. Изборът на оръжие обикновено се избира от клиента; компанията каза, че новат амашина може да бъде оборудвана с широка гама оръжейни системи.

Новавата машина 6x6 ще бъде пусната на пазара заедно с AMV и последното поколение AMV XP (8x8). XP означава допълнителнаи способности, полезен товар и защита.


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker