Наследствени пенсии ще получават родителите на загиналите български военнослужещи в операции извън територията на страната

Pan.bg 13 юни 2018 | 15:47 views (556) commentaries(1)
img www.parliament.bg

Наследствени пенсии ще получават родителите на загиналите български военнослужещи в операции извън територията на страната. Това гласуваха днес народните представители. Народното събрание прие окончателно със Закон допълнения към Кодекса за социално осигуряване. С предложените текстове се регламентира и признава правото на родителите на загиналите български военнослужещи в операции извън територията на страната да получават наследствени пенсии.

С поправките в Закона Народното събрание изравнява правата на родителите на военнослужещи, загинали при изпълнение на военна служба в операции с тези на родителите починали по време на наборна военна служба. Допълненията са приети с пълно единодушие от народните представители.

Законопроектът беше внесен преди няколко месеца от народни представители от ГЕРБ и БСП между които Константин Попов, Цветан Цветанов, Корнелия Нинова, Константин Попов, Спас Панчев, Петър Витанов. В подготовката на окончателните текстове водеща беше Комисията по труда и социална политика с председател н.п. д-р Хасан Адемов, с активната подкрепа на Комисията по отбрана с председател генерал Константин Попов.

Поправките са частица признание и израз на почитта към изпълнения дълг, който държавата и обществото дължи към загинали български военнослужещи и към техните близки.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Оправия 14 юни 2018, 07:15
   
  0
   
  0

  С поправките в Закона Народното събрание изравнява правата на родителите на военнослужещи, загинали при изпълнение на военна служба в операции с тези на родителите починали по време на наборна военна служба." Родителите хем са починали,хем щели да получават пенсии!

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker