Комплексът на ПВО «Барнаул-Т» постъпи на въоръжение в руските десантни войски

Pan.bg 20 юни 2018 | 07:53 views (563) commentaries(0)
img
http://pogled.info/svetoven/russia/kompleksat-na-pvo-barnaul-t-postapi-na-vaorazhenie-v-ruskite-desantni-voiski.95475

А.М.Василевский


Поглед.инфо/ Разработките на отечествения военно-промишлен комплекс предизвикват учудване и завист у експертите на много страни: руските специалисти демонстрират колосални успехи при проектирането, разработката и производството на уникално въоръжение и техника, която няма аналог в света.

На 16 юни 2018 година департаментът по информация и масови комуникации на Министерството на отбраната на РФ съобщи, че дислоцираното в Иваново съединение на Въздушно десантните войски е получило първия дивизионен комплект на автоматична система за управление на противовъздушната отбрана (АСУ на ПВО) „Барнаул-Т“ за нуждите на зенитно-ракетния полк. В състава на доставката от НПП „Рубин“ влизат модули за разширено разузнаване, планиране и управление на огъня, а също комплекс за автоматизация действията на стрелеца-зенитчик (КАДС).

Тази техника ще се доставя в различни части и полкове на ПВО в състава на Въздушно десантни войски (ВДВ) в течение на следващите три години за изпълняване на задачи с повишена сложност. АСУ на ПВО „Барнаул-Т“ е способен за минимални промеждутъци от време да открива и определя ниско летящите въздушни цели, да осъществява събиране на информация за текущата обстановка във въздуха обединявайки се с другите средства на ПВО, да изчислява траекториите на движение на целите, а също да обработва постъпващите документи и тяхната по-нататъшна регистрация в процеса на бойната дейност.

АСУ на ПВО „Барнаул-Т“ е способен без прекъсване да функционира във всякакви по сложност метеорологични условия, в различни климатични пояси и в денонощен режим. Той е способен да открива, разпознава и определя траекторията на няколко цели едновременно на височини до 3000 метра над морското равнище и представлява първите крачки на отечествените конструктори за създаването на единно радиолокационно поле над територията на Руската федерация.

По-рано АСУ на ПВО „Барнаул-Т“ е създаван на базата на колесно-гъсенична техника, но новата модификация значително “понамали теглото си“: комплексът е поставен на базата на БТР-МДМ „Раковина“ и може да бъде използван по време на дълбоки рейдове в тила на врага чрез десантиране от въздушни съдове с военно-транспортно предназначение на въздушно-космическите сили на РФ.

Превод: М. Желязкова

Стани приятел на Поглед.инфо във facebook и препоръчай на своите приятели

Източник: Политикус.ру


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker