Приети са промени в Класификаторa на длъжностите на военнослужещите

Pan.bg 20 юни 2018 | 15:39 views (4272) commentaries(8)
img Пресцентър МС

Правителството прие промени в Класификаторa на длъжностите на военнослужещите в Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия. Предвижда се измененията да влязат в сила от 01.07.2018 г. Те са свързани с осигуряване на необходимите длъжности за военнослужещи по степени в обхвата на военните звания в единствени по рода си структури във въоръжените сили.

С предложения проект се променя минималното изискване за образователен ценз от „бакалавър“ на „магистър“ на военнослужещите лекари, притежаващи младши офицерски звания.

Добавят се и се променят длъжности във Военен команден център и Център за осигуряване на Съвместното командване на силите, Център за подготовка на специалисти и Единен център за начална подготовка на Сухопътните войски, като се приравняват изискванията за военно звание на основния и междинния команден състав в съответствие с аналогични структури от въоръжените сили с ранг на „бригада (база) тип „Б“.

С цел своевременното комплектуване на специфични длъжности за военнослужещи от Военномедицинска академия и Сухопътните войски, се разкриват длъжности за сержанти и войници, с което се осигурява възможност за заемането им чрез конкурс от граждански лица и кариерно развитие в обхвата на кариерната/професионалната област.
За осигуряване изпълнението на приетите Цели за способностите 2017 в декларираните формирования за участие в колективната отбрана на НАТО се променят наименования на длъжности в Съвместното командване на силите.

С друго свое решение Министерският съвет определи наличие на основен интерес, свързан със сигурността на страната по смисъла на чл.149, ал.1, т.2 от Закона за обществените поръчки, който трябва да бъде защитен при реализиране на проект за инвестиционен разход „Разширяване на националния сегмент на НАТО (NS WAN) за обмен на класифицирана информация до ниво „NATO SECRET“.

Придобиването на оборудване за разширяване на националния сегмент от мрежата на НАТО цели преодоляването на ограничението за обмен на НАТО класифицирана информация в структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия от всички нива и тяхното използване, осигуряване и оперативната им съвместимост в рамките на Алианса.


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 8

 1. #1
  вече сме световна сила 20 юни 2018, 21:49
   
  9
   
  0

  Дрън-дрън ярини.

 2. #2
  Кой 20 юни 2018, 23:36
   
  8
   
  0

  Пановци, като давате информация, дакте и източника де...Ршение на МС, ПМС, Правилник, Закон???????

 3. #3
  Кадровик 22 юни 2018, 17:41
   
  8
   
  0

  Аз да питам все пак : има ли лекари - бакалаври ?
  И друго не ми стана ясно - приети ли са промените или има проект ?
  Напълно подкрепям коментара на #1,

 4. #4
  Велики сме ..... 22 юни 2018, 19:39
   
  6
   
  3

  Отговор на коментар: #3

  Напълно прав си, че в армията цари идиотия, смело и безотговорно предвождана от идиотското висше командване, и подкрепяна от още по-идиотско правителство.
  За да опишем картинката нека се позовем на заглавие пак от Pan.bg.
  ТЪЖНА КАРТИНКА! Армията ни разполага само с един снегорин, произведен през 1964 г.

 5. #5
  от 16 23 юни 2018, 10:23
   
  2
   
  6

  това за снегорина не е вярно--има доста повече

 6. #6
  Швейк 23 юни 2018, 15:03
   
  3
   
  3

  Поредните простотии тиражирани храбро от ПАН - челиев!

 7. #7
  заек 23 юни 2018, 15:47
   
  0
   
  1

  Внимавайте с тези с белите униформи! Душа да ни е яка!

 8. #8
  ЗКТВ 23 юни 2018, 18:50
   
  9
   
  1

  Отговор на коментар: #5

  Да имаме много снегорини. Кой без акумулатори, кой без работеща хидравлика, кой без гребло ....обаче ги имаме ...на книга.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker