Полша кардинално променя плановете за закупуване на въоръжения

Pan.bg 22 юни 2018 | 14:09 views (846) commentaries(0)
img Livejournal.com
Сп. „Клуб КРИЛЕ“, Н.Димов

МО на Полше е решило изцяло да подмени плановете за закупуване на въоръжения в инетерес на полската армия. А да се стигне до такава кардинална промяна, причината е само една – „руската заплаха“.

Министърът на отбраната на Полша Мариуш Блащак е заявил на среща с военнослужещи, че по-рано полските власти са се били ориентирали към армия, която основно да е предназначена за „експедиционни операции“, тъй като тогава Варшава е имала добри отношения с „източния си съсед“, но сега става ясно, че заплахата за полската държава идва от Изток, а именно от Русия. Затова Полша ще строи нова армия с отчитане на „руската заплаха“ и поради това променя и плановете за закупуване на въоръжения за ВС на страната.

На първо място новите виждания на политическото ръководство засяга програмата за закупуване на вертолети. МО ще проведе анализ какви хеликоптери са нужни на войските и може да отложи придобиването им „за известно време“. Военните настояват военното ведомство за закупуване на вертолети за борба с „подводниците на противника“, а по-нататък да се проведе и конкурс за доставка на ударни хеликоптери.


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker