ТЪЖНА КАРТИНКА! Армията ни разполага само с един снегорин, произведен през 1964 г.

Pan.bg 22 юни 2018 | 16:19 views (1435) commentaries(2)
img
pik.bg


"Армията разполага с един снегорин, за да се справи с бедствия в планинските региони." Това заявява министърът на отбраната Красимир Каракачанов. "Наред със защитата на родината, една от мисиите на българската армия в мирно време е свързана с овладяването на последствията от природни бедствия." Министър Каракачанов констатира, че техниката, с която разполага МО, е морално остаряла и недостатъчна, информира БГНЕС."Към настоящия момент Сухопътни войски разполагат с един брой роторен снегорин, който е произведен през 1964 г. и е в състава на формированията за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия – Смолян", отбелязва военният министър.

"Придобиването на ново оборудване, включително и на роторни снегорини, с цел повишаване на способностите на формированията за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия може да се реализира след планиране на необходимите финансови средства в съответствие с „Националния план за повишаване на разходите за отбрана на 2% от Брутния вътрешен продукт на Р България до 2024 г.", добавя Каракачанов.

Той признава, че в момента Министерството на отбраната няма планирани финансови средства за повишаване способностите на посочените формирования по трета мисия на въоръжените сили и закупуване на роторни снегорини.


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  Незнаен 22 юни 2018, 17:14
   
  0
   
  0

  Лицето-говорител пък е родено '65 година. Симптоматично, едно такова. Чудя се "...морално остаряла и недостатъчна..." за илюстративния джоган ли се отнася или за говорителя. Подозирам, че оригиналът е издържан в познатото зелено, за разлика от този на ПИК-ливата снимка.

 2. #2
  THUNDER 22 юни 2018, 18:28
   
  4
   
  0

  Ако МО ще купува снегорини да чисти улиците !

  Тогава защо общините плащат стотици хиляди, милиони на разни там фирми с именити собственици от типа на Вълка, Смоко, Бичменто ...


  Армията ще чисти улиците, няма лошо, но паричките да се превеждат на военните. И за заплати ще има и за техника, кеф ти кораби , кеф ти изтребители !

  А, сега Репата прибира 10 милиона за почистване, и като падне 5см. сняг армията да помага.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker