Президентът ще ръководи нашата делегация на срещата на върха на НАТО

Pan.bg 11 юли 2018 | 08:14 views (381) commentaries(0)
img Източник:''Svodka.start.bg''; https://www.mod.bg/

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев ще участват в Срещата на държавните и правителствени ръководители на НАТО в Брюксел на 11 и 12 юли 2018 г. Българската делегация за форума ще бъде водена от президента на Република България Румен Радев.
Форумът ще започне със заседание на Северноатлантическия съвет във формат „29”, по време на което държавните и правителствени ръководители ще обсъдят актуални въпроси от дневния ред на Алианса – елементите от възпиращия и отбранителен потенциал на НАТО, адаптираната Командна структура на Алианса, справедливото споделяне на разходите и укрепването на трансатлантическата връзка. Централно място в дневния ред на темата ще заеме въпросът по общата съгласуваност на множеството дейности, утвърдени още на срещите в Уелс (2014 г.) и Варшава (2016 г.), както и новите инициативи по отношение на цялостната адаптация на организацията.
Срещата ще продължи с паралелни работни вечери във формат съответно „Държавни и правителствени ръководители“, „Министри на външните работи“, „Министри на отбраната“. На работната вечеря на министрите на отбраната на НАТО ще бъдат обсъдени конкретни направления на дейностите по съгласуваността на цялостния потенциал за възпиране и отбрана на Алианса.
На втория ден от форума ще се проведат съвместно заседание на Северноатлантическия съвет с държавните глави на Украйна и Грузия, както и заседание със страните, участващи в мисия „Решителна подкрепа“ в Афганистан.


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker