НАТО праща съветското оръжие от страните членки в историята! Трябва да режем и С-300...

Pan.bg 12 юли 2018 | 10:48 views (1558) commentaries(2)
img
frognews.bg


В съвместната декларация на лидерите на страните от НАТО се отправя призив към Русия да изтегли войските си от суверенните територии на Молдова, Украйна и Грузия. Освен това страните членки се ангажират да освободят Алианса от зависимостта си от въоръжение съветско и руско производство.

От кюмюникето следва, че и България трябва махне старото си въоръжение, което в по-голяматаси част е съветско.

В заключителния документ от форума се посочва, че в случай на хибридна атака Северноатлантическият съвет "може да вземе решение за задействане на Член 5 от Вашингтонския договор, както в случай на въоръжено нападение".

"Всяка атака срещу един Съюзник ще бъде смятана за атака срещу всички нас, както предвижда Член 5 от Вашингтонския договор. Ще продължаваме да стоим заедно и да действаме заедно въз основа на солидарността, споделените цели и справедливото разпределение на тежестта."

"Продължаваме да реагираме на влошената обстановка със сигурността чрез подобряване на нашето състояние за възпиране и отбрана, вкл. чрез изнесено напред присъствие в източната част на Алианса. Освен това замразяваме цялото практическо гражданско и военно сътрудничество между НАТО и Русия, като оставаме отворени за политически диалог. НАТО не търси конфронтация и не представлява заплаха за Русия.", гласи друг член кюмюникето.

"Ще осигурим повече високо квалифицирани боеспособни национални сили с висока степен на готовност, които да бъдат достъпни за НАТО. Чрез общия резерв от сили Съюзниците ще разполагат с допълнителни 30 големи военноморски единици, 30 тежки или средни маневриращи батальона и 30 кинетични въздушни ескадрили, които да бъдат приведени в готовност за 30 или по-малко дни."

"Ще създадем Оперативен център за киберпространството в Белгия, който да осигури координация на оперативните действия на НАТО в киберпространството, Единен команден център в Норфолк, САЩ, с цел защита на трансатлантическите линии на комуникация и Единно командване за подкрепа и пълномощия в Германия, което да гарантира свободата на опериране и устойчивост в отдалечени зони [. . .] из Европа и отвъд."

"Стартираме мисия в Ирак за невоенно обучение и изграждане на потенциал по молба на правителството на Ирак за допълнителна подкрепа на усилията за стабилизирането на страната." Ето това още е изписано още в декларацията, която ецели 23 страници.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  Нищо общо със заглавието! 12 юли 2018, 13:10
   
  8
   
  0

  Никъде в статията не прочетох подобно нещо! Само нашите целувачи на задни части да не се натегнат и верно да го направят по своя инициятива!

 2. #2
  Има общо 12 юли 2018, 13:34
   
  2
   
  2

  То нещата често не са написани буквално. А нашето оръжие вече е смешно остаряло. Няма значение къде е произведено.Време е да се смени. Нещата и при руснаците отидоха много напред. Няма нужда да се целуват задници, а да се действа, разбирай да се подменя старото желязо.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker