Warning: getimagesize(http://af.armf.bg/bg/wp-content/gallery/cache/8200__320x240_pic_5_16.jpg): failed to open stream: Просрочена мрежова операция in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 186

Ден на отворени врати в зенитен полигон „Шабла”

Pan.bg 21 юли 2018 | 08:10 views (533) commentaries(0)
img Източник:''Svodka.start.bg'';http://af.armf.bg/

На 20.07. в Зенитния полигон на Военновъздушните сили – „Шабла”, който влиза в състава на Първа зенитно-ракетна база, се проведе Ден на отворените врати. Мероприятието беше реализирано съвместно с Община Шабла и Военно окръжие – град Добрич, като част от инициативите, посветени на отбелязването на 140-годишнината на Българската армия. На поканата да посетят полигона откликнаха ученици от местното училище и граждани.
Началникът на военното формирование майор Цонко Цонков лично посрещна гостите и ги запозна с неговата история и с функциите и задачите, които изпълнява личният състав. За посетителите беше организиран статичен показ на техника на въоръжение във воинската част. Те имаха възможност да разгледат транспортно-зареждаща машина с учебна зенитна ракета, радиолокационни станции, високопроходима бронирана машина МТ-ЛБ, противопожарен автомобил и роторен снегорин. А военнослужещите ги запознаха с тяхното предназначението и начин на работа.
Не мина и без демонстрация на сглобяване и разглобяване на стрелково оръжие за норматив. Най-смелите и любопитните младежи приеха предизвикателството и изпробваха сръчността и уменията си, като се опитаха да повторят показаното от войниците с автомат „Калашников”.
Непосредствено преди началото на Деня на отворените врати военнослужещите от Зенитния полигон взеха участие в тържествена церемония по почитане паметта на воините от Шабленския регион, загинали във Втората световна войни. Тя се проведе на централния площад в Шабла. Там началникът на военното формирование поднесе венец пред мемориалните плочи с имената на жертвалите живота си за България. - Още за полигон "Шабла"


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker