s.Отбрана и настъпление тренират на „Тракийска звезда“

Pan.bg 21 юли 2018 | 08:51 views (406) commentaries(0)
img Източник:"Armymedia.bg'';АВТОР БА

Българските ВВС усъвършенстват подготовката си в отбранителни и настъпателни въздушни операции по време на летателната тренировка „Тракийска звезда 2018”, която започна на 16 юли и ще продължи до 27 юли. Мащабната проява включва съвместни полети с ВВС на Гърция, САЩ и Великобритания. Участниците – сили и средства от българските ВВС, от 104-то въздушно крило на Националната въздушна гвардия на Масачузетс – САЩ, от ВВС на Великобритания и на Гърция изпълняват тренировъчни полети за усъвършенстване на подготовката на екипажите по широк спектър от тактически мисии и задачи.
От българска страна участват екипажи и самолети МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево, Су-25 от базата за предно разполагане в Безмер и Л-39 от Учебна авиационна група „Георги Бенковски” – Долна Митрополия, както и формирования от Зенитно-ракетни войски.
Зенитно-ракетни дивизиони от „Оса” от състава на Сухопътните войски също се включиха в „Тракийска звезда – 2018”. В тренировката участват над 80 военнослужещи и 16 единици техника от дивизионите. Съгласувано с действията на авиацията се изпълняват тактически задачи по зенитна защита на стратегически обекти на територията на България и завоюване на превъзходство във въздуха. В реално време се подготвят бойните разчети по добиване на информация за въздушната обстановка, оценка и вземане на адекватни решения за действие в отговор на възникналата заплаха. Тренират се маньоври с техника, въвеждане на противника в заблуждение, откриване и „унищожаване” на противникови летателни платформи, съобщиха от СВ.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker