Контингентът от Афганистан премина медицински прегледи във ВМА

Pan.bg 26 юли 2018 | 08:17 views (1106) commentaries(1)
img
Подп. д-р Йордан Йорданов, майор д-р Стефан Колчев и ст. серж. Яна Иванова – медицинска сестра - борден от състава на Военномедицинска академия се грижиха за здравето на българските военнослужещи по време на шестмесечното им участие в международната мисия на НАТО „Решителна подкрепа”.


Източник:"Otbrana.com''

Тричленен военномедицински екип се завърна в България след успешна шестмесечна мисия в Афганистан. Подп. д-р Йордан Йорданов, майор д-р Стефан Колчев и ст. серж. Яна Иванова – медицинска сестра - борден се грижиха за здравето на българските военнослужещи от 35-тия контингент на Въоръжените сили, който участва в мисията на НАТО "Решителна подкрепа" в Афганистан.
Екипът бе посрещнат от началника на ВМА бригаден генерал професор д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

Военнослужещите от 35-тия български военен контингент, изпълнявал задачи в мисията на НАТО „Решителна подкрепа“ в Афганистан, преминаха медицински прегледи във Военномедицинска академия.
Малко след като „предадоха щафетата” на 36-тия контингент и се завърнаха на родна земя, военнослужещите преминаха задължителни медицински прегледи в Централната военномедицинска комисия към ВМА, които да покажат общото им състояние след престоя зад граница.
Крайното заключение се прави след посещение в няколко кабинета - вътрешни болести, хирург, невролог, УНГ, очен, стоматолог, психиатър, АГ и инфекционист, се посочва в съобщение на ВМА.




loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  трез 26 юли 2018, 22:49
   
  1
   
  0

  мутко ли ги преглежда

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker