СОСЗР и СФСМВР подписаха споразумение за сътрудничество

Pan.bg 10 авг 2018 | 08:23 views (507) commentaries(0)
img Източник:''Svodka.start.bg'';http://otbrana.com/
Снимка Димитър БЕБЕНОВ

Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР) и Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) се договориха да работят заедно за защита на своите членове. Споразумението за сътрудничество беше подписано от председателя на СОСЗР генерал от запаса Златан Стойков и заместник-председателя на СФСМВР Илия Хрисимов.
Обсъдени бяха някои актуални въпроси по социалния статут на офицерите и сержантите от запаса и резерва и на бившите служители на МВР. По тях и по-други възможности за съвместна работа от ръководството на СОСЗР очакват среща с министъра на вътрешните работи Валентин Радев.
Общо бе мнението, че трябва да се намери решение, вкючително финансово, пенсионираните служители от МВР – членове на СОСЗР, да имат възможност да ползват социалните кухни към МО. Синдикалната организация ще се включи в разработването на Закон за запасното войнство, както и в инициативата за преизчисляване на пенсиите и падане на „тавана” на всички пенсии, а не само на новоотпуснатите от следващата година.
Двете организации имат покритие в страната, което ще даде възможност за реализиране на различни инициативи. В разговора участваха още Илия Кузманов – заместник-председател на СФСМВР, заместник-председателите на СОСЗР генерал-майор от запаса Васил Върбанов и полковник от запаса Чавдар Петров и главният секретар на съюза полковник от запаса Павел Станев.


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker