Бойко Борисов: Офицерите ни са на световно ниво

Pan.bg 10 авг 2018 | 10:42 views (797) commentaries(7)
img
Източник:"Armymedia.bg'';АВТОР АНДРЕЙ РАНГЕЛОВ

Искам днес акцентът да бъде – огромно учение, много успешно, на много държави, за първи път под българско командване, прекрасни офицери, които са на световно ниво. Това каза министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти след завършващата церемония на учението PLATINUM LION–2018 на Учебен полигон „Ново село” вчера.
В мащабната тренировъчна проява участваха към 700 военнослужещи от България, САЩ, Румъния, Албания, Черна гора, Грузия, Сърбия и Молдова.
Премиерът връчи сертификати на националните представители на контингентите и разгледа българската и американската бойна техника, с която воините участваха в учебните сражения на полигона в продължение на 10 дни.

"Искам да поздравя българското командване, защото за първи път това многонационално учение се планира, ръководи и управлява от български офицери. Това е огромно занятие. Имайте предвид, че са изстреляни над 100 хиляди боеприпаса, включително над 300 мини и 70 снаряда на танковете Т-72”, изтъкна Борисов и допълни, че голяма част от финансирането поема американската страна. Присъединявам се към премиера, че това учение, което изцяло беше ръководено от български офицери, постигна отлични резултати, каза началникът на отбраната генерал Андрей Боцев.
По трите проекта се работи изключително активно, натоварил съм генерал Боцев със задачата те да бъдат завършени максимално бързо, коментира армейската модернизация премиерът. „Знаете, че последният проект – военноморският, мина в Народното събрание на 17 юни. В момента поканите за военновъздушния са изпратени до фирмите, които ще участват. До 10-и (днес – б. р.) трябва да бъдат направени и поканите за проекта за Сухопътните войски. За Военноморския също скоро ще бъдат изпратени покани до фирите”, обяви началникът на отбраната. Надявам се по един до два проекта до края на годината да има сключен договор, допълни той. Нека по проектите да се отчете и съвместимостта с армиите в региона, изтъкна премиерът и посочи, че най-важното са „стратегическото партньорство, близостта, съвместната отбрана и все пак да е по-евтино”.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 7

 1. #1
  Емил Александров 10 авг 2018, 11:38
   
  10
   
  0

  Мухльо

 2. #2
  Дим и прах 10 авг 2018, 11:52
   
  7
   
  0

  Офицерите да, но политиците - съвсем не!
  Политиците са за посмешище.
  Хайде голямо хвалене - що пък да не го ръководят учението!?!? Нашите реално са по-способни от половината участници - с толкова малко фниансиране и материален разчет постигат мн. добри резултати.
  Били изстреляни еди колко си боеприпаса? Боеприпасите ли ще си броим!? Натовска армия дето си брои боеприпасите не ми я хвалете! Имам предвид излагащо и грозно е това, че и кой бил платил масрафа!? Значи не можем да извадим от джоба си ами американците дали. Или пък да разбираме - глей ти колко са щедри американците, аз съм го уредил!
  Прилича ли ви на едно време цялата работа - колко кебапчета, яйца и кокошки са произвели комбинатите и предприятията в "тутраканска околия"!? На мен ми прилича! И за поддръжниците на баце, които четат тук - замислете се, трябва ли всичко да приемаме за чиста монета? Смятаме ли да приемем модел и поведение като при един друг вожд, когото сегашния е охранявал или все пак ще има малко Европа, малко демокрация? Истиснки имам предвид, не като на партийно събрание?

 3. #3
  11асд 10 авг 2018, 13:24
   
  4
   
  0

  А имаме ли офицери?Сигурно Б.Б говори за АЗП-тата.

 4. #4
  ЗиЛ 157 10 авг 2018, 18:40
   
  3
   
  0

  Затова за втора поредна година обявават повторен прием за курсанти, дори и за "летец пилот", през септември. Свежа бъдеща смяна с три нула нула. Честито!

 5. #5
  stefan ivanov 10 авг 2018, 19:35
   
  4
   
  1

  te edni oficeri s k..... dagi so4ih

 6. #6
  До № № 1 - 5: 10 авг 2018, 23:27
   
  0
   
  2

  Типични словесни опити на бивши артелчици. Артелната я няма вече.

 7. #7
  "ВРАГ НА НАРОДА" 11 авг 2018, 17:29
   
  5
   
  1

  ЗАРАДИ ТАКИВА ГЕЙ-РАЛИ КАТО
  РАЗБОЙКу и ПЕДЕрадев ОФИЦЕР ЗВУЧИ "гордо"!

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker