Warning: getimagesize(http://www.defenceweb.co.za/images/stories/LAND/LAND_new/Nyoka_UPDF_400x300.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 186

Уганда ще сглобява бронирани машини

Pan.bg 16 авг 2018 | 08:10 views (487) commentaries(0)
img Източник:''Svodka.start.bg''; http://www.duma.bg/

В началото на август близо до столицата на Уганда Кампала са били представени първите бронирани машини 4х4, сглобени в страната. Те са южноафриканско производство и носят името "Ньока". На церемонията по представянето на машините е присъствал и президентът на страната Йовери Мусевени.
Южноафриканската компания "Туига сървисес енд лоджистикс" се намира на угандийския оръжеен пазар от 2011 г. До 2014 г. тя вече е доставила на Уганда 22 бронирани машини "Ньока". През тази година юаровците обявяват, че имат интерес да сглобяват машините си в Уганда, която е първата страна, закупила "Ньока".
Президентът Мусевени е заявил, че страната му планира да организира производството на бронирана стомана в едно от металургичните предприятия, защото в момента за "Ньока" се внася бронирана стомана от Швеция. Освен това Мусевене е обявил, че Уганда ще си сътрудничи с южноафриканските компании и в производството на катери за военната флотилия на езерото Виктория.
"Ньока" е разработена през първото десетилетие на XXI век от компанията IAD от Претория и е поредната модификация на известната южноафриканска бронирана машина "Мамба". Тя може да побира 11 души, от които двама са екипаж. Противоминната защита издържа на експлозия под пода на машината, еквивалентна на 7 кг тротил. Съществува и по-тежък вариант "Ньока МК2", известна още като "Масмак". Тя също е с колесна формула 4х4, но тежи 15 тона. Имало е планове да бъде произвеждана в Саудитска Арабия, но няма информация това да се е случило.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker