National Interest сравни спецназовците на САЩ и на Русия

Pan.bg 17 авг 2018 | 11:45 views (2426) commentaries(0)
img
blitz.bg


Американското издание National Interest направи сравнение в техническото стъкмяване на американския и на руския спецназ.

Американският спецназ се формира от мъже на не повече от 28 г. В продължение на 1,5 г. те преминават обучение, а после попадат в „седмицата на ада” – в продължение на 5 дни преминават изпитания в специална база с малък запас от продоволствие и топло облекло. След това правят крос от 25 км и плуват 3 км в открит водоем. Накрая преминават тежки физически натоварвания, които малцина преодоляват. Едва 10% от изпитваните стигат до финала.

В Русия подборът за войските със специално предназначение преминава по съвсем друг начин, като например се използва руско и чужда въоръжение. Особено се набляга на обучението бойците да водят ръкопашен бой без оръжие и без специална екипировка, без средства за връзка във всякакви метеорологични условия.

Според National Interest, американският спецназ има сериозно технологично преимущество, например БЛА MQ-Predator и MQ-Reaper. Те са способни да носят въоръжение и да оказват огнева поддръжка, да проследяват и откриват обекти и хора във всяко време на денонощието с помощта на прибори за нощно виждане и термовизори.

„В руската армия БПЛА често се използват за откриване на обекти и по-точното местонахождение на целите за артилерията, но не и за войските със специално предназначение” – пише американското издание.

„Американският и руският спецназ имат различни задачи: руските отряди със специално предназначение са по-ефективни в наблюдението и отбраната, а американските по-добре се изявяват в настъплението” – обобщава National Interest.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker