Руските срещу американските бойни роботи

Pan.bg 19 авг 2018 | 17:13 views (1037) commentaries(1)
img fakti.bg


В САЩ направиха сравнение между техническия напредък в двете страни

Научно-техническият прогрес даде мощен тласък за развитие на робототехниката и не е за учудване, че невероятно перспективната ниша на първо място започна да усвоява военно-промишления комплекс. Днес ВПК на световните държави изразходват за създаване на „умна“ техника повече, отколкото всички граждански сфери взети заедно, а перспективите както на бойното поле, така и в тила са колосални, пише Pogled.info.

За сега, разбира се водещите военни държави са в началния етап на мащабни преобразования, които в края на краищата кардинално ще променят съществуващия днес облик на армията. Русия вече изпита в реални бойни условия перспективния ударен комплекс „Уран-9“ и комплекса за разминиране „Уран-6“. Като цяло за последните години руският ВПК представи десетина роботизирани платформи, които скоро ще намерят приложение в армията.

Над роботите работят и в САЩ, но говорейки за Москва и Вашингтон, между страните съществуват фундаментални различия във философията на този тип техника. За това пише американският портал The National Interest, отбелязвайки, че Пантагонът определя като основни области на използване на робототехниката разузнаването, снабдяването и облекчаването на когнитивното и физическото натоварване на войниците, тоест по същество развива транспортни комплекси. Докато в РФ на първо място предполагат да използват роботите за настъпление.

Друго принципно различие се заключава в това, че Москва се стреми да използва роботите както е казва, тук и сега, затова представените във ВПК на РФ нови неща са вече внедрени в армията или подготвящи се да направят това в най-близко бъдеще, не са ориентирани към използване на изкуствен интелект. САЩ обратното - искат да минимизират участието на човека в работата на най-новите си комплекси, което разбира се ще повлияе върху скоростта на доставките на перспективни системи във въоръжените сили.

„Подходът на Русия – ако успеят да се справят със сложностите от технически характер – е по-полезен за съкращаването на броя на жертвите в хода на пряк конфликт“ - убеден е NI.


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Borei 19 авг 2018, 21:07
   
  6
   
  2

  Най-голямото техническо, военно постижение на СССР/Русия е системата "Периметър"! Натото са я нарекли "Мъртвата ръка"!

  Това е напълно автоматизирана експертна система, която постоянно сама следи живота в страната по много и най-различни параметри. Ако стигне до извода, че Русия е разгромена или унищожена, то тя сама задейства останалите стратегически оръжия и ги изпраща всичките в САЩ!
  Тя е била създадена още по времето на Студената война - 1, за да вразуми желаещите, да нападнат изненадващо с глобален, мощен и масиран удар, който да обезоръжи другата страна и така да я победи! И каква "победа" ще е тогава, когато след като Русия е унищожена, то "Периметъра" унищожава и победителите?

  По времето на Горбачов и Елцин руснаците я "изключиха"! Но преди няколко години командирите, отговорни за стратегическите оръжия, казаха, че пак са я включили, понеже отношенията Нато - Русия пак много са се влошили!

  Така, че нека си демонстрират авиацията и сухопътните войски по руските граници, натовците! Нека си прехвърлят и цялата армия в Полша и тука в Европа... Периметърът е последният "руски поздрав", за желаещите да воюват с Русия! И то съкрушителен!

  Към стратегическите оръжия вече се числят и новите, хиперзвуковите и тези ракети, които преминават през всякакво ПРО... Така че...

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker