Warning: getimagesize(https://fakti.bg/img/news/90/323790/d194a044d34e72631c885cb90a640d33_big.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 186

Русия насочва лазерен комплекс срещу САЩ

Pan.bg 19 авг 2018 | 21:10 views (2116) commentaries(1)
img fakti.bg


Неуморният блогер twitter.com rambo54 чрез анализ на общодостъпни снимки открил и втора предполагаема позиция на новия руски наземен боен лазерен комплекс „Пересвет” – този път той е в околностите на Новосибирск в района на дислокация на 39-а ракетна дивизия на 33-та ракетна армия на РВСН. Според изследователя, обектът все още е в етап на строителство, пише Блиц.

През тази седмица излезе информация, че първата предполагаема позиция на „Пересвет” е локализирана във войсковия район на 2426-а техническа ракетна база от РВСН в Тейково
Според експерти, този позиционен район сочи, че основното предназначение на лазерния комплекс

„Пересвет” е ослепяване на американски нискоорбитални спътници – действащи разузнавателни и перспективни спътници от системата за ранно предупреждение за ракетно нападение и противоракетната отбрана, както и суборбитални и височинни атмосферни сензори. Ослепяването на разузнавателни спътници може да стане важна предпоставка за неутрализация на системата за перспективна ПРО на САЩ по време на подготовката за ракетен удар и в момента на нанасяне на ракетния удар.

По такъв начин лазерните комплекси „Пересвет” трябва да прикрият всички основни позиционни райони на РВСН.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Borei 19 авг 2018, 21:21
   
  8
   
  1

  Еми към кой друг да ги насочи?

  Представителни лица и висши военни на САЩ многократно вече заявяваха, че "Русия е техният най-голям враг в света", увеличиха си военният бюджет да "сдържат руската заплаха", а то като погледнеш е обратното:

  САЩ наскоро обявиха колко е военният им бюджет за 2019-та година - над 700 милиарда долара! Докато руският е само под 50 милиарда!
  САЩ насъскват тука в Европа европейските "натовци", но и не само тях, за "противодействие на руската заплаха". Участват в учения по руските граници, натрупаха и оръжия около тях! Искат да вземат Украйна и Грузия в Натото, за да могат в произволен момент да организират военна провокация Нато-Русия!
  Е, кой кого заплашва?

  Даже е учудващо, че Русия така спокойно се държи? Може би имат някакви превъзхождащи технологии и оръжия, които им дават това спокойствие, особено през последните две години, какво се случи?

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker