Уникалната техника на Русия: „Летящият радар“ А-100 е готов за държавни изпитания

Pan.bg 04 сеп 2018 | 09:02 views (1048) commentaries(2)
img Източник:''Svodka.start.bg''; http://pogled.info/

В близките дни на летището на Таганрогския авиационен научно-технически комплекс „Бериев“ ще се проведат серия от държавни изпитания на най-новия авиационен комплекс за радиолокационно наблюдение и насочване А-100 „Премиер“.
Заместник-министърът на отбраната на Русия Алексей Криворучко отбеляза, че най-новият самолет-радар вече се е вдигал във въздуха в рамките на заводските изпитания: „Съвсем скоро тази машина ще излезе на държавни изпитания. Убедени сме, че това ще бъде много добър самолет, който ще отговаря на всички съвременни изисквания“. - (видео)
При това самите срокове на държавните изпитания в момента са неизвестни, както и техническите характеристики на А-100 „Премиер“. Отбелязва се, че този уникален въздушен съд за разузнаване е изпълнен на основата на съвременния Ил-76МД-90А с тих и по-мощен двигател. В резултат на това значително се е увеличил полезният товар, който този самолет може да носи: машината е окомплектована с модерна апаратура за радиолокация и връзка.
В създаването на А-100 „Премиер“ също участват специалистите от Руската академия на науките. Самолетът може да открива, прехваща и съпровожда до 300 различни цели (морски, въздушни или наземни) , а също така да направлява безпилотни летателни апарати. Екипажът може да получава информация не само от собствените си средства за анализ, но и от руските космически спътници.
Известно е, че А-100 „Премиер“ може да изпълнява своите задачи в течение на шест часа и на разстояние от около 1000 км. от мястото на базиране. Интересна особеност на самолета е, че той моме моментално да се „преквалифицира“ от обикновен наблюдател в летяща система за радиоелектронна борба и заглушаване. Още в най-близко време той ще замени машините А-50 и А-50У, които са в момента на въоръжение на ВВС на Русия.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  StrikeEagle 07 сеп 2018, 20:28
   
  2
   
  1

  Boeing E-3 Sentry 30 години по-късно.

 2. #2
  Чукча от запаса 07 сеп 2018, 20:43
   
  2
   
  0

  Нещо такова се е получило пак: Отсталая элементная база обусловливает увеличение массы, габаритов аппаратуры и недостаточную ее эффективность и надежность.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker