Министър Каракачанов ще участва в Първия национален събор на запасното воинство

Pan.bg 14 сеп 2018 | 08:37 views (383) commentaries(0)
img Проявата е в събота и неделя в местността „Крънска кория” край Казанлък. Министърът на отбраната ще се включи и в конференцията на тема „Ролята на доброволната служба в армията и службата в резерва и запаса за укрепване отбраната и сигурността на страната“, която ще се проведе утре в Дома на културата на Арсенал АД. Преди това ще участва в откриването на реновиран и модернизиран кроялен цех в „Интендантско обслужване“ ЕAД – Калофер.

Източник:"Otbrana.com"

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще участва в откриването на първия Национален събор на запасното воинство, което ще се състои от 11.00 ч. на 15 септември (събота) в местността „Крънска кория“ край град Казанлък, съобщават от Пресцентъра на МО. Организатор на събитието е Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва със съдействието на Министерството на отбраната и община Казанлък. В Националния събор на запасното воинство ще участват представители на военно-патриотичните организации в страната.

В различните прояви по време на събора на 15 и 16 септември ще се включат военнослужещи от 68-ма бригада „Специални сили“ и 61-ва механизирана бригада от състава на Сухопътните войски. В първия ден на събора военнослужещите от 68-ма бригада ще демонстрират своите умения при изпълнения на бойни техники и елементи от мисиите на специалните сили, а на втория ден - военнослужещите от 61-ва механизирана бригада ще представят образци военна техника и оръжия.

В художествената програма на събора ще участва Представителният ансамбъл на въоръжените сили.

Предишния ден, на 14 септември (петък), в Дома на културата на „Арсенал“ АД в гр. Казанлък ще се проведе конференция на тема „Ролята на доброволната служба в армията и службата в резерва и запаса за укрепване отбраната и сигурността на страната“. Тя е организирана от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР), Военна академия „Г. С. Раковски“ и Централното военно окръжие. Форумът ще бъде открит в 13.00 ч. от председателя на СОСЗР генерал о.з. Златан Стойков. В работата на конференцията ще участва министърът на отбраната Красимир Каракачанов, който ще се включи в 15.30 ч. в дискусиите.

Програмата на събора

На 14 септември 2018 г. от 13.00 ч. в Дома на културата на „Арсенал“ АД в гр. Казанлък ще започне конференцията на тема „Ролята на доброволната служба в армията
и службата в резерва и запаса за укрепване отбраната и сигурността на страната“.

Същия ден в 15.30 ч. министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще се включи в дискусиите в рамките на конференцията.

На 15 септември 2018 г. от 11.00 ч. в местността „Крънска кория“ край гр. Казанлък ще се състои откриването на Националния събор на запасното воинство.

Същия ден от 11.30 ч. в местността „Крънска кория“ ще започнат демонстрациите на военнослужещите от 68-ма бригада „Специални сили“.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще открие нови производствени мощности в „Интендантско обслужване“ ЕAД

Търговско дружество „Интендантско обслужване“ ЕАД отбелязва утре, 14 септември, 62-ата годишнина от своето създаване с реновиран и модернизиран кроялен цех. В откриването на обновения цех в производствената база на дружеството в гр. Калофер ще участва министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Обновеният цех е оборудван с нов и съвременен кроялен робот, който ще повиши производствените мощности и конкурентоспособността на търговското дружество.

„Интендантско обслужване” ЕАД е с основна дейност производство на горно облекло. Дружеството развива производствена и търговска дейност, инженерно-внедрителска, проектно-конструкторска и технологична дейност в областта на изработването на униформени, специални и работни облекла, фуражки и украса към тях, цивилни облекла по еталон с материал на клиента (гражданска продукция), военнополево имущество, парашути и други.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker