Ген. Константин Попов: Докладът за националната сигурност е критичен, сериозен и детайлен

Pan.bg 14 сеп 2018 | 09:16 views (416) commentaries(2)
img
Източник:''Armymedia.bg''; Агенция "Фокус"

Годишният доклад за състоянието на националната сигурност е изключително критичен, сериозен и достатъчно детайлен. Това каза. днес, ген. Константин Попов, председател на комисията по отбрана, по време на обсъждането на доклада в комисията, съобщиха от Комисията. Генерал Попов откри заседанието на комисията с поздрав към българските инженерни войски, които днес честват своята 140 годишнина. След проведените дебати, народните предстазители от Комисията по отбрана приеха Годишния доклад за състоянието на националната сигурност на Република България през 2017 г.

В доклада се съдържат информация и оценки за вътрешнополитически събития, за процеси по реализиране на международни проекти и за събития в конфликтни райони в други държави. Анализирани са сложните и противоречиви процеси от вътрешен и външен характер, които са оказали съществено влияние върху състоянието на националната сигурност.

Опасностите от външнополитически характер за националната сигурност на Република България през 2017 г. са произтекли основно от продължаващите бойни действия в Сирия, от предизвиканата от нея, както и от нестабилността в други райони на света (Афганистан, някои страни от Африка) бежански и миграционен натиск към страните от Европейския съюз, се казва още в доклада.

Отбелязани са и приетите важни за политиката за сигурност нормативни, стратегически и други актове. Структурата на Годишния доклад за състоянието на националната сигурност през 2017 г. е съобразена със структурата на актуализираната от Народното събрание през март 2013 г. Стратегията за национална сигурност на Република България

На заседанието на комисията бяха представени и удостоените офицери с виеше военно звание – генерал-лейтенант Димитър Илиев, назначен на длъжността заместник-началник на отбраната и удостоен с виеше офицерско звание „генерал-лейтенант“ и бригаден генерал Маргарит Михайлов, назначен на длъжността директор на дирекция „Операции и подготовка” в Министерство на отбраната и удостоен с виеше офицерско звание „бригаден генерал”.

На днешното заседание присъстваха и министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната ген. Боцев.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  "ВРАГ НА НАРОДА" 14 сеп 2018, 15:13
   
  4
   
  0

  пигмей попOFF, А КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ С
  ХИБРИДНИТЕ вУенни,
  ИЛИ ТРЯБВА ПРИОРИТЕТНО
  ДА ОСТАНАТ САМО ТЕ !?!?

 2. #2
  смяхххххххх 15 сеп 2018, 04:38
   
  2
   
  0

  "удостоените офицери с виеше военно звание удостоен с виеше офицерско звание
  и удостоен с виеше офицерско звание „бригаден генерал”. " Виеше вълк в гората.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker