Излязоха първи впечатления за новия КамАЗ-7850 който ще носи "Ярс"

Pan.bg 14 сеп 2018 | 11:05 views (1009) commentaries(0)
img Източник: https://bg.rbth.com/

Мащабното производство на руски ракетни влекачи "Платформа-0" започва не по-рано от 2023 година. След това ракетните войски със специално предназначение (РВСН) и другите родове войски ще започнат да се избавят от тежката колесна техника от Беларус.
"Крупното производство на наши платформи може да започне след създаването на необходимите мощности и отделянето на необходимите финансови средства. Сега "Ремдизель" има опитно производство, способно да пуска не повече от 10 машини годишно. Потребността на войските от такава техника е 40 пъти по-голяма", сподели съветникът на генералния директор на ПАО "КамАЗ" и ръководител на проекта "Платформа-0" Владислав Полонский, цитиран от "Российская газета".
В момента армията на Русия използва многоколесни влекачи минско производство. На тях са монтирани над 60 оръжейни системи: РСЗО "Смерч", ракетни комплекси "Искандер", "Бал", "Бастион" и други, пускови установки за системите за ПВО С-300 и С-400. В РСВН всичката техника – от пускови установки за балистични ракети до автомобили за подсигуряване на бойните дежурства – са монтирани на шаси МЗКТ.
След старта на серийното производство на "Платформа-0", ще започне постепенно пренасяне на въоръжението на руското шаси – но това ще отнеме не по-малко от 10 години.
Влекачът за балистични ракети КамАЗ-7850 беше демонстриран за първи път по време на форума "Армия-2018". Огромната машина порази специалистите и публиката със своята маневреност – всичките ѝ 16 колела могат да завиват. "Платформа-0" няма съединител, скоростна кутия или друга трансмисия – всяко негово колело е снабдено със собствен електродвигател за разпределение на натоварването. КамАЗ-7850 е снабден със система, чрез която всички колела могат да се завъртят на една страна, а автомобилът съответно да се движи странично."При нас в "Рамдизель" дойдоха инструктори от учебния център на РВСН, където се подготвят водачите на ракетните влекачи, След управлението на нашите опитни образци те казаха: "Караме като на Mercedes", продължи Полонски.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker