70% от българите подкрепяли въвеждането на задължителна военна служба

Pan.bg 19 сеп 2018 | 08:34 views (1232) commentaries(11)
img Източник:"Otbrana.com"

Над 70 % от българското общество подкрепя въвеждането на задължителна военна служба, а над четири от петима българи са за възстановяване на трудови войски. Тези резултати от проучване на Министерството на отбраната съобщи вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов на годишната конференция на началниците на военните полиции на страните от НАТО, съобщава БНР.

Каракачанов се обяви за максимално широк дебат по темата за доброволната военна служба.

Военният министър не допусна удължаване на срока за предоставяне на оферти за нов изтребители. Срокът, поставен от министерството, е 1 октомври. "Никой не бърза. Има още две седмици, ако удължа срока по искане на един от потенциалните участници, това означава да вкарам другите в неравнопоставено положение и те да имат основание да мислят и дори да го кажат, че някой предварително нещо е нагласил, че се нарушава процедурата", уточни Каракачанов. Според плановете България трябва да купи на първо време до осем изтребителя. Стойността е около 1,8 милиарда лева с ДДС за няколко години. В годишната конференция на началниците на военните полиции на страните от НАТО, чийто домакин е Служба "Военна полиция" в София, участват 78 представители на 32 държави. В събитието участват представители на стратегическите командвания на НАТО, командните структури, както и от центровете за усъвършенстване в Полша и Италия
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 11

 1. #1
  real deal-111 19 сеп 2018, 10:46
   
  12
   
  3

  Всеки 4-5-ти българин- от кои до кои години (в какви възрастови граници) бе, лайно македонско?! Колко са ти бройките (броя хора които си питал?! Да не стане като в Германия-77% искали казарма,ама се оказа после че 77% от поддръжниците на партията ,която е лансирала идеята го искали...Дори не 100% . И тия 70% ги слушам отпреди да станеш министър,а оттогава не знам да ли си виждал скоро некролозите по вестниците ,ама бая народ измря,отчасти и заради тебе (3-ма пилоти,1 картечар от СВ) ,заради братлето ти черкезина с Телк-овете за 70% (ах тоя процент) увреждане ТЕЛК,ама без значение има ли и други заболявания... Не беше ли той тоя който каза защо инвалидите не работят? А ти както си тръгнал при тебе ще карат и казарма! Да ама няма да го бъде моЙто момче! Хората не им се мре за мерси,а като паднеш от власт ,понеже тоя момент идва,идеята ти ще остане в миналото и слава богу! Халал да ти е!!!

 2. #2
  Genesis 19 сеп 2018, 14:40
   
  12
   
  1

  Пълни глупости......Над 2000 метра морска височина ли е проведено това допитване?

 3. #3
  лапният елемент 19 сеп 2018, 15:29
   
  16
   
  1

  "Над 70 % от българското общество подкрепя въвеждането на задължителна военна служба" Това е клюка и просто не е вярно. Аз не подкрепям въвеждането на наборната служба. Зад това щение на министъра се крият парични интереси на строителни дружества.

 4. #4
  28-ма бременност 19 сеп 2018, 17:03
   
  7
   
  1

  А останалите 30%, които не са подкрепили казармата са цигани.

 5. #5
  Стършел & Крокодил 19 сеп 2018, 17:07
   
  4
   
  1

  "ИЗМРЪЗНА ми с тез деца..."

 6. #6
  ЖинатаДитетуИтой 22 сеп 2018, 16:06
   
  2
   
  0

 7. #7
  Дром дромендар 23 сеп 2018, 12:43
   
  2
   
  4

  Така ще е като няма КЕЧ за успешните бременности на каките, като тая по-горе! Трябва си казарма и за българчетата, и за циганетата! Без казарма първите стават джендери, а вторите за цял живот се отдават на хайдутлук и безчинства. Някогачните Строителни войски дадоха хляба на поколения зидаро-мазачи и кофражисти, които сега си изкарват почтено хляба.

  Охранител от Козлодуйско предотврати кражба на роми, но после те го претрепаха от бой. Четирима роми от козлодуйското село Крива бара, двама от които непълнолетни, пребиха охранител на фирмена база, съобщава от от полицията във Враца.

  Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/obshtestvo/regioni/okhranitel-ot-kozloduy-izvrshi-podvig-sreshchu-kradlivi-romi-no-posle-go-spoletya-golyama-beda_news628649.html

 8. #8
  Един от всички 23 сеп 2018, 19:07
   
  2
   
  4

  Скъса се връзката между народ и армия, а това се случи заради отпадането на казармата. Някога всяко селце и паланка изпращаше като на празник своите синове да служат на Родината си. Колеха се овце и дори телета за да се направи войнишко изпращане, на което се гощаваше цялото село. Беше гордост да пратиш сина си в казармата. Беше много хубава традиция дядото да разказва на внука си или бащата на сина си за казармата вечер, край масата. Женурята слушаха историите на мъжете си и сърцата им примираха от страх и гордост, че мъжете им са мъже, а не нещо друго и трето...

  Та какво искам да кажа - част от разпада на държавността се дължи и на липсващата спойка между народ и армия. Векове наред двете понятия са означавали едно и също. Във време на мир народът е бил орач, копач, овчар, търговец, бакалин или бирник, но във време на бран, всички са ставали войници. Орачът захвърлял ралото, търговеца - тефтерите, бакалинът тенекиите за сирене и маслини, всеки е хващал пушката за да защити Отечеството.

  И накрая нещо лично. Преди няколко години минавах с автомобила си през един от многото обезлюден район на България. Спрях в едно селце за да си купя нещо за хапване. Бях с формата. Реших да се разходя из селцето защото беше много живописно, закътано в планината. Срещнах тук там само баби и дядовци, но Боже мой, каква беше тяхната реакция! Почти всички се просълзяваха и ме поздравяваха, спираха ме, държаха ми ръката, благо ми говореха, гледайки с умиление българския войник насреща им. Лицата им грейваха, значи имало още наша войска, най-яркия символ на държавността.

  Скъсаната връзка между народ и неговата армия може да се възстанови само с връщане на наборната служба, независимо под каква форма. Иначе скоро няма да ни има, освен като географско понятие.

 9. #9
  до 8 23 сеп 2018, 23:46
   
  4
   
  1

  Дрън-дрън

 10. #10
  5 лева 24 сеп 2018, 07:27
   
  0
   
  1

  Каква наборна служба сънуват, при положение че няма армия? На българина наистина му е повреден чипа и не вижда реално нещата.

 11. #11
  р-к жанеда рашкува гьоргиева-мири 24 сеп 2018, 10:05
   
  0
   
  1

  Парата е6е фукарата. Нъл тъй ва, гусин гинирал?

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker