За пневматичната ловна пушка R-1

Pan.bg 19 сеп 2018 | 21:06 views (718) commentaries(0)
img fakti.bg


Един от утвърдените производители на този вид ловно оръжие е Beeman Precision Airguns. Американската компания предлага няколко модела, а сп. Лов и риболов разказва за един от тях. Става дума за модела R-1, който е класически представител на еднозарядните пневматични пушки с чупеща се цев. Принципът е широко известен – цевта е свързана с бутало, което нагнетява въздух в пневматичен цилиндър и след издърпване на спусъка, под въздействието на пружина, буталото изстрелва въздуха през малък отвор и той изхвърля сачмата.

Металните части са от въглеродна стомана, като външните им повърхности са оксидирани с цел предпазване от корозия. Ложата и прикладът се изработват в едно цяло от буково дърво, като приклада е ергономичен с полупистолетна ръкохватка и удебелен гумен задтилък с вдлъбнатина в средата. R-1 е снабдена с механични мерни прибори, като мушката е фиксирана, защитена от цилиндричен метален сенник, а мерникът е регулируем.

По принцип на този тип пневматични пушки мерната линия е доста къса, тъй като и мушката и мерника се монтират върху 12-каналната цев, а това влияе на точността на стрелбата. Ето защо голяма част от любителите на пневматични оръжия ги използват с оптика, особено за лов на дребни животинки или пернати. Спусъкът и спусковата скоба са стандартни, като спусъка е двупозиционен, а усилието за взвеждането му е около един килограм.

Усилието за взвеждане на пружината е 15 kg, а началната скорост на 4,5-милиметрова сачма тип чашка е 285 m/s при дулна енергия от 19 J. Началната скорост на 5-mm е 258 m/s, а дулната енергия – 20,5 J, на 5,5-mm е 230 m/s, а дулната енергия – 22 J. Предлагат се три варианта на оръжието в зависимост от калибъра, като по-големите калибри са подходящи за лов.

Тук трябва да се отбележи, че цевта с калибър 5,5 mm е 6 канала, а не 12 както всички останали. По принцип пневматичните пушки се използват за тренировки по стрелба, развлекателна стрелба, състезания и лов. Фирмата дава едногодишна гаранция за своя продукт, който се предлага на доста високата цена от около $600.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker