Тръмп: Без китайски части в американското оръжие

Pan.bg 06 окт 2018 | 11:00 views (817) commentaries(3)
img fakti.bg


90% от световното проиводство на платки се извършва в Азия, а Пекин произвежда половината от това количество

Доналд Тръмп иска американското въоръжение да се освободи от произвеждани в чужбина части и материали, след като е установил "изненадващо висока степен на зависимост" на американската отбранителна индустрия от чуждестранни и по-специално китайски подизпълнители, предаде AFP.

Според доклад на Белия дом Пентагонът трябва да инвестира повече в някои американски индустриални сектори, за да се премахне опасността от тази зависимост за националната сигурност на САЩ.

В поръчания от Тръмп преди година доклад се признава, че производствената верига на военнопромишления комплекс на САЩ е глобализирана, но се набляга предимно на Китай и се критикуват "агресивните му търговски практики".

"Китай е единственият, и единствен възможен доставчик на редица специализирани химически продукти, които се използват в боеприпасите и ракетите, а в случаите, когато съществува възможност за заместители, разходите по разработването им биха били твърде високи", се казва в документа от 146 страници.

Днес 90 процента от световното производство на платки се извършва в Азия, като Китай произвежда половината от това количество, се подчертава в доклада.

В публикувано разследване на агенция "Блумбърг" беше съобщено, че в произвежданите в Китай американски компютри са били монтирани микрочипове, които са били използвани от Пекин за масова кражба на американски технологични тайни.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  вг 06 окт 2018, 13:50
   
  7
   
  1

  Малко им се поотвориха очите наамериканците и разбраха колко са зависими от китайците.Очаквам скоро като подигравка да се появят разни клипчета за "жълти случки" вАм.армия,конгреса и Б.Д.

 2. #2
  Geocom 06 окт 2018, 18:14
   
  8
   
  2

  Какво излезе че компютрите в американските самолети и ракети са "Made in China" а и:

  Китай е единственият, и единствен възможен доставчик на редица специализирани химически продукти, които се използват в боеприпасите и ракетите

  и "барута" за тях е "Made in China" сигурно и металът за корпусите е "Made in China" обаче САЩ се водят световен производител на оръжия.

  Сега като почнат да правят всичко в Америка F-35 ще стане по 200 милиона парчето а ракета за него ще е колкото да си купиш хотел по черноморието.

 3. #3
  росс 07 окт 2018, 19:45
   
  6
   
  1

  Да, АМА НЕ!

  Оказва се че американските кошници са бъкани с китайски, Турски, Корейски и Индийски части!

  Както казва за патовите ситуации един уважаван от мен о.з. полковник-пехотинец:
  "ситуацията е - отпред змия, отзад х.й"

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker