Eталон за логистиката

Pan.bg 06 окт 2018 | 11:57 views (1811) commentaries(3)
img Източник:"Armymedia.bg'';АВТОР ЦОНЧО ДРАГАНСКИ

image

110-и полк отбеляза 18 години от създаването си

В резултат на реформите в Българската армия на 1 октомври 2000 г. в Пловдив бе създадено логистично формирование от състава на Сухопътните войски под наименованието 110-а бригада за материално-техническо осигуряване. Тя бе наследник на 2-ра ремонтно-възстановителна база и на тиловите складове на КСВ. През годините формированието претърпя организационни промени. До 1 юни 2008 г. се водеше като бригада, а след тази дата бе трансформирано в 110-и мобилен полк за логистична поддръжка на Сухопътните войски. От 1 юли 2013 г. наименованието му е 110-и логистичен полк.
Изпълнени сме с ентусиазъм и старание да бъдем най-добри в нашата работа и да се утвърдим като формирование, което допринася в значителна степен на потенциала и възможностите на Сухопътните войски. Полкът винаги е разполагал с високо квалифицирани, знаещи и можещи специалисти по ремонта на въоръжението, автомобилната, бронетанковата, инженерната и радиолокационната техника, в областта на осигуряването, съхранението, транспорта, комунално-битовото осигуряване и в други дейности. Това заяви в словото си на празника командирът на 110-и логистичен полк полковник Иван Маламов. На тази длъжност той е от 31 август 2017 г., но е в логистичното формирование от 2001 г.

image

image

Полковник Маламов изказа своята увереност, че личният състав ще продължи да защитава с чест и достойнство наложените традиции, предавани от поколение на поколение и които са устоявали въпреки превратностите на времето. И допълни, че за да не бъдат забравени тези традиции, логистиците трябва да работят за тяхното изучаване, преоценяване, преосмисляне и обогатяване съобразно новите условия и по-високите изисквания, поставяни от страна на ръководните структури от Българската армия и от съюзниците от НАТО.
Командирът на 110-и полк благодари на предишните командири, на всички офицери, сержанти, войници и цивилни служители, които са били във формированието, за проявените от тях старание и упоритост за неговото утвърждаване. Тяхната цел, както и на тези, които сега служат, е полкът да бъде еталон на логистиката.
Военнослужещи и цивилни служители бяха наградени със заповеди на командира на Сухопътните войски и командира на 110-и полк. Прочетени бяха и заповеди за повишаване в звание и длъжност на офицери, сержанти и войници. Открито бе обновеното футболно игрище, чиято тревна настилка
може да конкурира тази по българските стадиони.
На празника бяха заместник-началникът на щаба на Сухопътните войски полковник Стоян Стоянов, командири на военни формирования, ветерани от логистиката.

image

Командирите
Полковник Владимир Милев 1.10.2000 – 31.08. 2005 г.
Полковник Костадин Сталев 1.09.2005 –30.05. 2008 г.
Полковник Иван Неделчев 1.06. 2008–10.08. 2010 г.
Полковник Радослав Янев 11.08. 2010–30.08.2017 г.
Полковник Иван Маламов от 31.08. 2017 г.


„…Използвам хубавия повод, за да изразя признателността и уважението си към всички вас, които влагате това, на което сте способни, за изпълнение на стоящите задачи.
Ценя заслугите и приноса на логистичното формирование за гарантиране на отбранителния потенциал на Сухопътните войски, за поддържането, обслужването и съхранението на техниката и въоръжението, за материалното осигуряване на ученията, на батальонните бойни групи и на военните ни контингенти зад граница, за окомплектоването на модулите, оказващи помощ на населението при бедствия и кризи. Убеден съм, че и вбъдеще ще служите и работите с чувство на отговорност и с увереност в значимостта на вашите усилия…”
Из поздравителния адрес на началника
на отбраната генерал Андрей Боцев„…През всичките тези години личният състав на полка се справя професионално и с успех със своите нелеки ежедневни задължения. Благодарение на неуморния труд, високата дисциплинираност и организираност на всички вас, формированието се утвърди като важно звено от състава на Сухопътните войски.
В този прекрасен ден бих искал да изразя своето уважение към професионализма и всеотдайността, с които целият личен състав изпълнява поставените задачи.
Убеден съм, че и занапред ще продължавате с чест и достойнство все така успешно и със същата всеотдайност да защитавате авторитета на Сухопътните войски и Българската армия…”
Из поздравителния адрес на командира
на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  Абв 09 окт 2018, 10:52
   
  7
   
  1

  Брях-брях, мижи да те лажим. К'ва логистика, к'ви пет лева? От пръдня боя става ли? Да, става, но цвета е само в нюансите на кафявото. Засега само такъв, а по-късно и друг!

 2. #2
  гражданин 10 окт 2018, 20:22
   
  0
   
  0

  Само като ги погледне човек който колкото иси няма представа от Логистика ще ги припознае и определи като онези от тила охарактеризиращи кухненските оядени шкембелии плъхове .
  Униформите се шиеха по техен еталон и като ги облекат децата по улиците се плашан .

 3. #3
  volxov5 12 окт 2018, 00:14
   
  1
   
  0

  110-и полк отбеляза 18 години от създаването си

  Еби ги в гъза.

  Преди беше под.28030 или се скрийте

  p.s

  Историята е при нас

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker