Три танкови дружини се разполагат в Сливен

Pan.bg 13 окт 2018 | 12:23 views (1036) commentaries(0)
img Източник:"Armymedia.bg'';АВТОР БА;Валерия Тодорова

Центърът за подготовка на специалисти (ЦПС) в Сливен отбеляза два празника. Навършиха се 68 г. от зачисляване на бойно знаме на формированието – вълнуващо събитие, което от години е основният празник на формироването.
Но има и още една скъпа на танкистите годишнина – през октомври тази година се навършват 70 г. от дислоцирането в Сливен на три танкови дружини. През 1948 г. те идват от Казанлък, София и Пловдив и от тях се сформира ново танково съединение – 3-та танкова бригада с командир подполковник Димитър Попов.
Само два дена преди концерта офицери, сержанти и войници проведоха пред комисия от Командването на Сухопътни войски изпит за оценка на физическата подготовка. В деня на концерта към Учебен полигон „Корен” бяха транспортирани техника и личен състав за участие в тактическото учение с бойна стрелба „Ответен удар 2018”. Няколко дни след това кандидати за кадрови войници положиха изпити пред комисия. Успешно завърши и модул за обучение на военнослужещи от СВ.
В приветственото си слово командирът полковник Любомир Вачев изтъкна високия дух и професионализъм на личния състав и отправи пожелания за здраве, радост и успехи. Началникът на отделение „Личен състав” подполковник Величка Неделчева прочете заповеди за награждаване и обяви получените поздравителни адреси. Празничният концерт включваше изпълнения на Военния духов оркестър на ЦПС и състави на Военен клуб – Сливен. Голяма част от младите таланти в съставите са деца на военнослужещи и цивилни служители в гарнизон Сливен. Така децата поздравиха своите майки, татковци и техните колеги. С това празникът стана по-добър и по-лъчезарен, а присъстващите бяха щедри на аплодисменти.


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker