САЩ се замислиха да произвеждат руско оръжие

Pan.bg 14 окт 2018 | 00:58 views (853) commentaries(1)
img
http://pogled.info/svetoven/amerika/sasht-se-zamisliha-da-proizvezhdat-rusko-orazhie.98182


/Поглед.инфо/ Наскоро популярното американско издание The National Interest публикува статия, която за пореден път бе посветена на руското въоръжение. Не е странно, нали нашата военна техника по право се смята за една от най-мощните и висококачествени на света, при това често няма аналози в чужбина.

Непосредствено в материала се говори, че САЩ и в частност специалните части сериозно са се замислили да стартират производството на руско оръжие на територията на своята страна. При това е известно, че командването на специалните части вече е обещало парична награда за организацията, която успее „да разкрие и подобри технологията на картечницата на „Калашников“ и тежката картечница НСВ „Утьос“, а също произведат техни копия“.

Забележително е, че получаването на гранта няма да е лесно, защото основно условие е, че американските специалисти трябва да получат точните чертежи. Освен това е важно оръжието да се произвежда единствено на територията на САЩ и единствено с използването на родни детайли и материали. Но това не е всичко. Ако конструкторът няма американско гражданство, то няма да има възможност да се заеме за работа.

Изданието предполага, че двете картечници, изготвени по руска технология ще са само началото и в бъдеще американците, най-вероятно, ще поискат копия и на други чуждестранни въоръжения.

Засега не може да се каже със сигурност за какво специалните части издигат подобна инициатива, но има вероятност, че САЩ искат да доставят копия на въоръженията в нестабилните райони и в частност имат предвид Близкия изток. Защо ли? За подкрепа на различните групировки, в това число и терористични, защо иначе? Нали, както е известно, днес американците правят всичко, за да може войната в Сирия да не приключва.

Превод: В.Сергеев


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Borei 14 окт 2018, 08:46
   
  7
   
  0

  А руски бензиноколнки няма ли да произвеждат?
  Тези май ще почнат и руски език да учат :)?

  Само като станат истински руснаци, оръжията им ще станат почти, като руските :)!

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker