Welt am Sonntag: „Бундесверът няма с какво да стреля!?!“

Pan.bg 15 окт 2018 | 12:01 views (626) commentaries(6)
img
„При превъоръжаването на армията на Германия и замяната на автоматите G36 с нов тип започнаха да възникват трудности: нито един от типовете стрелково оръжие, предлагани от германските производители, не издържа изпитанията за покриване на серия от технически и оперативни критерии“, пише вестник Welt am Sonntag. Превъоръжаването на Бундесвера бе започнато от германския министър на отбраната г-жа Урсула фон дер Ляйен, която остро критикуваше модерния германски автомат G36, произведен в предприятията на концерна Heckler&Koch, поради проблемите му с точността на стрелбата. След това министърът официално заяви, че „оръжията на този производител нямат бъдеще в Бундесвера“, отбелязва Welt am Sonntag.

Решението за извеждането от въоръжение на автомата G36 от въоръжените сили на Федерална република Германия е прието и одобрено, но замяната все още не е реализирана, тъй като всички нови модели на стрелково автоматично оръжие също се оказаха неподходящи: те просто не отговарят на редица съвременни изисквания, които са задължителни за последното поколение автомати.

Според източниците на германското издание лобистите на американските производители на автоматично стрелково оръжие вече са започнали да действат в Германия.

Сред основните недостатъци на оръжията експертите определят голямото тегло - 3,6 kg без боеприпаси (за AK-74 - 3,2 kg), силно нагряване на цевта по време на интензивна стрелба, ниска точност при високи температури, чувствителност към замърсяване и високи разходи.

М. ГЕНОВ
Източник: Welt am Sonntag
Снимка: © Heckler&Koch


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 6

 1. #1
  Borei 15 окт 2018, 12:24
   
  12
   
  1

  Звучи адски познато!

  Нищо, че Германия е най-силната икономически страна в Европа!
  Военният й министър(ка), гинеколожката г-жа др. Урсула вон дер Ляйнен решила да превъоръжи армията си :)!
  И понеже е лекарка, "много добре" е оценила възможността на автоматите. Е , сега една от по-важните натовски армии нямало с какво да стреля :)?

  Няма страшно, германците са свикнали да губят войните :)!

 2. #2
  коко джамбо 15 окт 2018, 14:28
   
  8
   
  1

  След като госпожа докторката Урсула фон дер Лайен критикува германското огнестрелно оръжие,да вземе руското. AK-74 /3,2 kg. празен/ е добро пушкало.

 3. #3
  ЗАПОЗНАТ 15 окт 2018, 16:23
   
  4
   
  5

  Отговор на коментар: #1

  Като гледам как живеят в Русия и Германия май Русия е загубила войната !!!!!

 4. #4
  Евро пендел 15 окт 2018, 16:31
   
  7
   
  0

  Да вадят от склада МР-40, какво се чудят?

 5. #5
  Borei 15 окт 2018, 18:51
   
  4
   
  2

  Отговор на коментар: #3

  "Что русскому хорошо, то немцу смерть" :)!

  Тези народи си имат техният светоглед и не можеш да кажеш, кой живее по-добре :)! Различни са!

  Да не мислиш, че немците са кой-знае колко добре?
  Нали без да ги питат им вкараха в страната милиони чернилки, да ги хрантутят! А коренни немци мизерстват на улиците!

  Немецът е прост човек, изплашен от системата и държавата, тича да работи без особен смисъл! Данъците и удръжките от заплатата им са едни от най-високите в Европа.
  Единствената му "радост" е, да отиде на хубава отпуска някъде на някой остров и това чака цяла година, в дъждовната си страна :)!
  Цените на недвижимите им имоти "удариха върха" и вече и с нормална работа на добър специалист, няма гаранция, че и след 30 години изплащане на лихвите по кредита, може жилището да стане някога твое. А още повече, къде е гаранцията, че цели 30 години непрекъснато ще имаш и работа? И добре платена?
  Уж плащат за пенсия, но инфлацията "изяжда" парите, докато дойде време за пенсията а и държавата ще раздели парите за пенсии и ще дава от твоите на чернилките, които нищо не са плащали в пенсионното, но трябва да получават и те нещо!

  Руснака е свързан повече със семейството си, с приятелите си, жена, деца, родители... Немецът е изплашен и трудно си свързва живота с някой друг. Страх го е от развода :)!
  С победата над Германия през ВСВ направиха немците политически и военни роби! В страната има много сащиянски военни бази, а немецът няма право даже да види, какво става там... Не си определят сами политиката и устройството на страната, а пък за геополитика даже е смешно и да говорим! Когато САЩ поиска, тогава може индиректно да ги унищожи, като стреля например от немска територия със ядрена ракета по Русия и хайде руският отговор удря по пълна програма немците...

  Немецът има лъскава кола, която постоянно му "тегли парите от джоба". От цената на бензина там, повече от половината са данъци и удръжки за държавата, която "хвърля" тези пари след това на чернилките...
  Не всичко е толкова розово, колкото изглежда....

 6. #6
  анализатор 16 окт 2018, 09:34
   
  0
   
  1

  Борей ,бива да си сляп, амо чак толкова. Да убеждаваш че в Германия се живее по зле от Русия, ставаш смешен.
  Немците плащат високи данъци, но поне знаят защо, виж им градовете, пътищата инфраструктурата и тези неща в Русия.
  Руснаците емигрирали в Германия са доста, докато последните немски "емигранти" в Русия са тези пленниците от ВСВ. Так къде ли се живее по-хубаво


  ПС Онзи ден слущах за изследване в Сърбия за емиграцията 2% от желаещите да емигрират искат да отидат в Русия , сети се къде искат да отидат останалите.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker